• İstanbul15 °C
  • Ankara24 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
YAZAR DİNÇ, BAŞKAN TUTAL’A GÖÇ KİTABINI HEDİYE ETTİ
12 Eylül 2020 Cumartesi 10:09

YAZAR DİNÇ, BAŞKAN TUTAL’A GÖÇ KİTABINI HEDİYE ETTİ

 

Eğitimci-yazar Mustafa Dinç, Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal’ı makamında ziyaret ederek kaleme aldığı “GÖÇ” isimli kitabını hediye etti.

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Tutal, eğitimci-yazar Mustafa Dinç’e teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi.

 

Kendi hayatından esinlenerek hikaye tarzında yazdığı “Göç” isimli kitabını Başkan Tutal’a takdim eden eğitimci-yazar Dinç, “küçük yaşlarımdan itibaren yazmaya hevesli olmam dolayısıyla ajandama bu tür yazılar yazıp, hikayeler oluşturuyordum. Askerlik yıllarımda da profesyonel anlamda kitabıma giriş yaptım. Kitabımın ismini, dünya üzerinde yaşanan savaşlar, maddi sıkıntılar, daha iyi eğitim almak gibi nedenlerle yaşanan göç hikayelerinden esinlenerek yazdım. Özellikle kaybedilen değerlerin göçü, bizim en öncelikli konumuz oldu. İnsan sürekli göç halindedir. Anne karnına düştüğü andan itibaren ölünceye kadar bir yolculuk, bir arayış içindedir.

 

Milli ve manevi değerlerimize sahip çıkma düşüncesiyle yazmaya başladığımız ve bugün itibariyle hayata geçirdiğimiz kitabımızı sizlerle paylaşmaktan büyük mutluluk duyduk. Belediye olarak Seydişehir’in değerlerine sahip çıkan ve bu değerleri yaşatan çalışmalarınızı, güzel hizmetlerinizi muhabbetle takip edip takdir ediyoruz” dedi.

 

Seydişehir’in Karadeniz bölgesinin aratmadığını kaydeden Dinç ;“Seydişehir doğası ve yeşiliyle Karadeniz’i aratmıyor. Hele birde yağmur yağıp biraz sis olunca. Kendimi Karadeniz’de gibi hissediyorum. Doğa ve insanların güzelliği beni yazmaya teşvik etti. Memleketimizin her köşesi ayrı bir güzel ama Seydişehir ayrı bizim için Kültürel çalışmalar yönünden de önemli. Ben desteklerinden dolayı Belediyemize ve ilçenin ileri gelenlerine teşekkür ediyorum. Kitabı hazırlamamda bana destek olan eşime, çocuklarıma, öğretmen arkadaşlarıma ve öğrencilerime teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

Yazar Mustafa Dinç’in yayımlamış olduğu kitabının milli ve manevi değerlere hizmet eden bir çalışma olduğuna dikkat çeken Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, “öncelikle böyle bir çalışmayı hayata geçirdiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Seydişehir’imizin daha iyi yerlere gelebilmesi, milli ve manevi değerlere sahip gençlerimizi yetiştirmek için belediye olarak çalışmalarımızı yürütürken, diğer yandan sizlerin de bu desteğini görmekten dolayı büyük mutluluk duydum. Önemli olan kal ile değil hal ile örnek olabilmektir. Sizlerin de hal ile örnek teşkil eden çalışmaları, bizler için büyük öneme sahiptir. Bu sebeple sizlere tekrardan teşekkür ediyor, yayımlamış olduğunuz kitabın hayırlı olmasını diliyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum” diye konuştu.

 

Konuşmaların akabinde Başkan Tutal, yazar Dinç’e hediye takdim etti.

Bu haber toplam 748 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim