- 11:43 - Seydişehir ve Seyyid Harun Veli’ye Vefa Ziyareti
- 11:40 - TRAFİK MASTER PLANI TOPLANTISI YAPILDI
- 11:38 - SEYDİŞEHİR BELEDİYESİ İLE SEBELTAŞ A.S ARASINDA SÖZLEŞME İMZALANDI
- 11:33 - Muhammed Kemal Erdem, Seydisehir ve Seyyid Harun Veli'nin bilinmeyenlerini anlattı
- 11:27 - Seydişehir Devlet hastanesinde ücretsiz otopark oluşturuldu
- 11:24 - Seyid Harun Veli Anma programı yürüyüş ile başladı..
- 10:17 - ÇAVUŞ MAHALLESİNDE SU SORUNU ÇÖZÜLDÜ
- 10:06 - BAŞKAN USTAOĞLU’NDAN 1 MAYIS KUTLAMA MESAJI
- 10:03 - Seydişehir Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü. Saha aramalarına devam ediyor...
- 10:01 - BAŞKAN ERKOYUNCU VE BAŞKAN AYDIN, EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ’NDE İŞÇİLERLE BULUŞTU
- 11:35 - BAŞKANLIK KUPASI VOLEYBOL TURNUVALARI BAŞLIYOR
- 11:34 - Seydişehir Belediyesinden Çiftçilere %75 Hibeli Ata Tohumundan 300 Bin Fide Desteği
- 11:25 - CHP Genel Başkanı Özel 3 Mayıs’ta Konya’da
- 16:28 - SEYDİŞEHİR BELEDİYESPOR’DAN MUHTEŞEM GALİBİYET
- 08:39 - Tuba Dalar, sağlık konulu sunum gerçekleştirdi
Abdullah LEBLEBİCİ / Haber Köşe Yazarı





Yeter artık, aklımızla alay etmeyin
Ülkemizde her seyirci Futboldan anlar. Az veya çok bir görüşe sahiptir. Sahada oyuncuların nasıl oynadığı konusunda fikri, beğenisi ve eleştirisi vardır.
Uzun süredir yazıyorum, futbolumuzdan fosiller gönderilmediği müddetçe başarı gelmesi mümkün değil diye.
Dilimizde tüy bitti, son yıllarda bayan ve erkeklerde voleybolda, basketbolda elde edilen başarının arkasına bakıldığında idarecisinden oyuncusuna gençler iş başında.
Futbolda ise idareci tayfasında gençlerin esamisi okunmuyor. Fosiller tutmuş köşe başlarını, kendilerini sürekli destekleyen yağcı tayfası da ellerinin altında. Göndermek mümkün değil. Kendiliklerinden gitmeye niyetleri yok.
Komedi gibiyiz, Gruptaki ilk maçında Hollanda'yı 4-2, ardından Norveç'i 3-0 geçen millilerimiz üçüncü maçında adeta okyanusu geçip derede boğularak Letonya ile 3-3 berabere kaldı. Ardından Karadağ karşısına mutlak galibiyet için çıktık.
9 ve 30. Dakikalarda goller bulmamıza rağmen, oyuncuların sahada özgüvenleri eksik, bizler de televizyon karşısında diken üstünde izledik maçı.
Avrupa da kendi takımlarında fırtına gibi esen 9 oyuncumuzun, sahada yaptıkları bireysel hataları ve kaptırdıkları topları görünce aklım karışmıyor değil.
Kaybettiğimiz her top kalemizde tehlike yarattı, yüreğimiz ağzımıza geldi.
Savunmada öyle yerleşim hataları yapıyoruz ki evlere şenlik. Bu dağınık oyunun sorumlusu Şenol Güneş’ tir. Sürekli ifade ediyorum, Güneş milli takımın hocası değil.
Diken üstünde izlediğimiz maçta 90 artı 7 de yediğimiz gol ile öyle bir avantaj kaçırdık ki kelimelerle anlatılmaz.
Karadağ karşısında keyif alan varsa bana da söylesin. Çok bilmiş yorumcularımız Şenol Güneş’ i yine göklere çıkardı, neymiş efendim lidermişiz, falan filan, nenemin bıyıkları olsa dedem olurdu hikayeleri.
Gruptan çıkmayı garantileyeceğimiz averaj takımları karşısında kaybettiğimiz puanları eleştiren, hesabını soran yok.
Moralimiz ve özgüvenimiz eksik bir şekilde Cebelitarık maçına çıktık. Nitekim, maçın 3. Dakikasında kazandığımız penaltıyı kaçırmamız bunun göstergesi oldu.
Amatör bile diyemeyeceğimiz bir takım karşısında topa daha fazla sahip olmak iyi oynamak anlamına gelmiyor.
Bal yapmaz arı gibi sürekli yan ve geri paslarla ne oynadığını bilmeyen, organize bir tek atağı olmayan Milli takım izledik ilk yarıda.
Cebelitarık karşısında elde edilen galibiyet sakın aldatmasın, bireysel yeteneklerin vuruşları ile 2-0 öne geçtik. 3. Gol hariç organize tek atak var mı?
Bu maçta yoktu ama ben yine de yazayım. Burak’ ın Milli takıma yaptığı katkılarından dolayı kendisine teşekkür etme zamanı gelmedi mi?
Güneş’ in beceriksizliğinin oyuncuları ne hale getirdiğine bir bakın.
“YETER ARTIK AKLIMIZLA ALAY ETMEYİN”
BİR DEĞERİMİZİ DAHA KAYBETTİK
Konya’nın renkli siması, spor ve gönül adamı Hüseyin Avni Uluer’ i kaybettik.
Kendisi ile sevgi ve saygıya dayalı bir hukukumuz vardı. Avni abinin ölümü Konya’da spor camiasını derinden üzdü.
Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabırlar ve başsağlığı diliyorum. Mekânın cennet olsun değerli abim.
Seni daima hep Gülen yüzünle, candan dostluğunla hatırlayacağım.
Yorum Ekle
Arkadaşına Gönder
Yazdır
Yukarı
KONYA BÜYÜKŞEHİR’DEN DÜNYAYA ÖRNEK PROJE
Belediye spor evinde Yıldızeli spora kükredi
CHP kongresine doğru
Barınaktaki köpeklere kuduz aşısı yapıldı
600 yıllık meşe palamudu ağacına tescil çalışması
Seydişehir’de ‘SEYDİ’ markalı kimyasal ürünleri üretiliyor
“UYUŞTURUCU İLE MÜCADELEDE EYLEM PLANI’NA YÖNELİK İLETİŞİM STRATEJİSİ UYGULAMA REHBERİ
BAŞKAN TUTAL'DAN 15 TEMMUZ MESAJI

- Seyid Harun Veli Anma programı yürüyüş ile başladı..
- Seydişehir Devlet hastanesinde ücretsiz otopark oluşturuldu
- SEYDİŞEHİR BELEDİYESİ İLE SEBELTAŞ A.S ARASINDA SÖZLEŞME İMZALANDI
- Muhammed Kemal Erdem, Seydisehir ve Seyyid Harun Veli'nin bilinmeyenlerini anlattı
- Seydişehir ve Seyyid Harun Veli’ye Vefa Ziyareti
Haber Yazılımı: CM Bilişim