- 16:15 - 15 EYLÜL DÜNYA LENFOMA FARKINDALIK GÜNÜ
- 16:11 - AK Parti ve MHP Teşkilatlarından Başkan Ustaoğlu’na Hayırlı Olsun Ziyareti
- 08:40 - Kızılay’dan Üniversite Öğrencilerine Sıcak Karşılama...
- 08:35 - Seydişehir'de Yaşlılık Saha Araştırması Gerçekleştirildi..
- 08:28 - Seydişehir 1915, Süper Amatör Küme Hazırlıklarına Devam Ediyor...
- 10:43 - BAŞARI, ONUR VE GURURLA 54. YILA…
- 10:32 - 55 Yıllık Evli Çift Ziyaret Edildi...
- 10:31 - Armada Yeşil Beyaz Platformu'ndan Konyaspor Başkanı Ömer Atiker’e Ziyaret
- 15:50 - CHP Seydişehir İlçe Örgütü’nden Hasan Ustaoğlu’na Tepki:
- 14:58 - Abdulkadir Güler’den Dikkat Çeken İstifa: “İnanç ve Değerlerimle Bağdaşmıyor
- 08:59 - BASIN AÇIKLAMASI
- 14:42 - Seydişehir Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu AK Parti’ye Katıldı
- 13:11 - Flaş Gelişme: Seydişehir Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu AK Parti’ye Katılıyor
- 13:29 - Seydişehir’de İlköğretim Haftası Etkinliklerle Kutlandı...
- 09:52 - BAŞKAN ERKOYUNCU: “2027 YILINDA PATATES TOHUMUNDA DIŞA BAĞIMLILIK BİTECEK”
Abdullah LEBLEBİCİ / Haber Köşe Yazarı





Yetkililerden rica ediyorum, bahsettiğim konulara bir el atın
Yerleşim birimlerinin gelişmişlik seviyelerinin göstergeleri vardır. Sanayisi, Kültürel yapısı, sanata olan ilgisi, sportif faaliyetlerde ki etkinlikleri, imar yapısı ile düzgün olması, cadde ve sokaklarının temizliği gibi.
Yukarıda bahsettiğim konularda Seydişehir’ in ön sıralarda olduğunu yazılarımda zaman zaman gündeme getiriyorum.
Modern ve temiz bir kentte yaşıyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.
Bu yazımda, farklı bir pencereden bakıp, sizlerin dikkatini çekmek istiyorum.
Malum Bozkır yol kavşağı, ne kadar gündeme getirsek de sonuç alamadık, ama şunu da bütün yetkililer aklının bir köşesine yazsın.
Bu konuda karar merciinde olan ve bugüne kadar irade göstermeyen sorunu çözmeyenlerin tamamı, Kavşakta meydana gelen her kaza da akan bir damla kanın bile vebalini ödeyemezler.
Aynı durum Karabulak kavşağı için de geçerli.
LÜTFEN BİR EL ATIN
Sağlığımız için temizliğin önemine vurgu yapmaya gerek yok. Zaten malum bir konu, sağlığın temizlik ile geldiğini bilmeyenimiz yok.
Burada İbadet yaptığımız camilerden bahsedeceğim, Allah var, camilerimiz temiz, peki ya cami tuvaletleri temiz mi?
Hemen hemen bütün camilerimizi gezdim, cami tuvaletlerine gönül rahatlığı ile girebilen varsa bana da söylesin.
Detay vermeyeceğim tuvaletler içler acısı, caminin tuvaletine gireceksin, şadırvanda abdestini alıp camiye gireceksin ve için rahat ede ede namazını kılacaksın. Şadırvanlar sanki çok temiz de.
Cami yaptırma derneklerimiz var ya, tamam ihtiyaç olan bölgelere cami yaptıralım, hepimiz destek verelim.
Allah aşkına tuvaletleri böyle ihmal edecekseniz, bırakın cami yaptırmayı. Rica ediyorum tuvaletleri inceleyin, sefaleti görün zahmet olmazsa bir el atın.
Bir milletin temizliği tuvaletleri ile ölçülür. Haydi bakalım hep birlikte kafa yoralım.
Malum Seydişehir de araç sayısı Türkiye ortalamasının üzerinde, durum böyle olunca park yeri sorunu ister istemez ortaya çıkıyor.
Ana arterlerin bazı bölgelerinde kameralar var, tespit ediyor, direk adrese hemen ceza yazılıyor. Nerede ceza yediğini öğrenmek istesen, aldığın cevap sistem izin vermiyor.
Vatandaşın hatasını öğrenip bir daha aynı hatayı yapmaması için neden ceza yediğini bilmesi gerekmez mi?
Ceza yazmak kolay, insanımızın eğitilmesi konusunda kafan yoran yetkili bir makam var mı?
Ne yazık ki bir başka önemli detay da kaldırımlara ve engelli giriş çıkışlarına araç park edilmesi.
Defalarca yazdık, uyardık, yine kendim yazdım kendim okudum.
Ayrıca yaya geçitleri ve yayaya öncelikli yollarımız var, duyarlı sürücüler yayaya yol veriyor, arkasından gelen sağından solundan geçip gidiyor, yaya da yolun ortasında ne yapacağını şaşırıyor, sürücünün biri yol veriyor, diğeri tepesine çıkıyor.
İşin bir tuhaf yanı da öndeki araç yaya geçidinde yayaya yol veriyor, arkadaki araç çarpıyor bir de üste çıkıyor.
Anlaşılır gibi değil tuhaf bir toplum olduk.
Bir diğer sıkıntı da Otogar kavşağında. Gün geçmiyor ki burada kaza olmasın,
“Yetkililerden rica ediyorum, lütfen bahsettiğim konulara bir el atın”
Arkadaşına Gönder
Yazdır
Yukarı
KONYA BÜYÜKŞEHİR’DEN DÜNYAYA ÖRNEK PROJE
Belediye spor evinde Yıldızeli spora kükredi
CHP kongresine doğru
Barınaktaki köpeklere kuduz aşısı yapıldı
600 yıllık meşe palamudu ağacına tescil çalışması
Seydişehir’de ‘SEYDİ’ markalı kimyasal ürünleri üretiliyor
“UYUŞTURUCU İLE MÜCADELEDE EYLEM PLANI’NA YÖNELİK İLETİŞİM STRATEJİSİ UYGULAMA REHBERİ
BAŞKAN TUTAL'DAN 15 TEMMUZ MESAJI
Haber Yazılımı: CM Bilişim