• İstanbul16 °C
  • Ankara14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ziraat odasından biçerdöver denetimi
27 Temmuz 2019 Cumartesi 09:18

Ziraat odasından biçerdöver denetimi

-Seydişehir Ziraat Odası Başkanı İsmail Korkmaz, hububat hasadı tarlalarda biçerdöverleri kontrol ederek ürün kaybının olup olmadığını inceledi.

Denetimlerin süreceğini belirten Korkmaz, “Biçerdöver operatörlerinin tecrübeli ve ehliyetli olup olmadığını da kontrol ediyoruz. Daha yavaş gidip temkinli olarak biçmeleri için önerilerde bulunuyoruz. Amacımız verimi artırmak ve dane kaybının en aza inmesidir. Şu an için gördüğümüz kadarıyla 310 bin dekar hububat ekili arazilerimizde 250 biçerdöverden önemli miktarda dane kaybı görülmedi. Dane kaybı Türkiye ekonomisinde bir zarardır. Çiftçimize de büyük bir kayıptır. Bu kadar emek sarf ederek, para harcayarak ekim yapıyor. Ancak dane kaybı olduğu takdirde emeği boşa gidiyor.’’ dedi.

Çiftçilerin anız yakmamasını isteyen Korkmaz, ‘’Anız yakmayı kesinlikle yapmasınlar, yakanlara da engel olsunlar. Çünkü anız bir milli servet. Yaktığımız zaman her türlü kuşlarımızı, böceklerimizi öldürüyor ve toprağımızın şeklini değiştiriyor. 20-25 günlük hasat döneminde biçerdöverlerimizi kontrol edeceğiz ve ürün kaybının olup olmadığını kontrol edeceğiz. Kalite kontrolünü yapacağız. Sürekli çiftçimizin yanında olacağız" şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 1062 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim