- 08:38 - "SEYDİŞEHİR’İMİZE 500 KONUT HAYIRLI Olsun"
 - 08:33 - ANAHTAR PARTİ 1 YAŞINDA! COŞKULU KUTLAMA ANKARA’DA Gerçekleşti
 - 15:49 - Seydişehir’de Şehitler İçin Geleneksel Mevlit Programı Düzenlendi
 - 14:38 - BAŞKAN USTAOĞLU AK PARTİ SEYDİŞEHİR GENÇLİK KOLLARIYLA BULUŞTU
 - 11:33 - “BASININ SORUNLARINI ELBİRLİĞİ İLE ÇÖZECEĞİZ”
 - 11:25 - BAŞKAN USTAOĞLU’NDAN BÖLGE BELEDİYE BAŞKANLARINA ZİYARET
 - 11:22 - KONYA’ DA UNUTULAN BİR DEĞER; ŞEYZHADE AİLESİ 5
 - 11:09 - Kızılay Haftası’nda Lokma İkramı ve Anlamlı Ziyaret
 - 10:01 - 29 EKİM DÜNYA İNME GÜNÜ
 - 08:45 - Cumhuriyet’in 102. Yılı Seydişehir’de Coşkuyla Kutlandı
 - 09:39 - BAŞKAN ALTAY ‘DAN BAŞKAN USTAOĞLU’NA ZİYARET
 - 09:27 - BAŞKAN ALTAY SEYDİŞEHİR’E KAZANDIRILAN 65 MİLYON LİRALIK SU YUMUŞATMA TESİSİNİ AÇTI
 - 12:49 - Başkan Altay, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi
 - 08:41 - BAŞKAN USTAOĞLU “MARANGOZLAR SANAYİMİZİ YENİ YERİNE TAŞIMAK İSTİYORUZ”
 - 08:36 - 1915 Seydişehir Alüminyum Spor Sezona Galibiyetle Başladı: 3-1
 
Abdullah LEBLEBİCİ / Haber Köşe Yazarı
 
 
 

26 Yıl Sonra Bir Daha Gündeme Getireyim…
1999 yılında Gölcük te meydana gelen Büyük Marmara depreminden sonra bu bölgede bulunan Sanayi Kuruluşları tesislerini Deprem riski taşımayan veya daha az taşıyan bölgelere taşıma kararı almıştı.
Hatta Gazeteci ve Yazar olarak benim görüşüm dahi alındı.
Malum Konya ve Özellikle Seydişehir Bölgesi deprem riskini en az taşıyan hatta taşımayan yerler olarak dikkat çekiyor.
Bunun üzerine Bölge Milletvekilleri, Belediye Başkanları, Siyasi partilerin il ve ilçe başkanlarına bir öneri yaptım.
26 yıl önce dedim ki…
“Marmara Bölgesindeki sanayi kuruluşlarımız ziyaret edilsin.
Bedava arsa verme de dahil olmak üzere alt yapılarının tamamının Belediyeler tarafından yapılması taahhüt edilsin.
Bölgemize bir elin parmakları kadar da olsa Sanayi kuruluşları getirilmesi için ne gerekiyorsa yapılsın” dedim.
Zamanın Milletvekilleri, Belediye Başkanları, Siyasi Partilerin il ve ilçe yöneticilerinin umurunda bile olmadı.
Sonra da deprem gerçeği unutuldu, hayat seyrine döndü.
Ta ki, 06.02.2023 günü, Türkiye saati ile 04:17'de ve 13:24'de merkez üssü Pazarcık (Kahramanmaraş) ve Elbistan (Kahramanmaraş) olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde iki deprem meydana gelinceye kadar.
Şunun da altını çizeyim, 11 ilimizin nerede ise yarısının yok olduğu bu deprem bile unutuldu.
BİR DAHA GÜNDEME GETİREYİM…
Birçok Basın Yayın Kuruluşunda yer alan haberlere göre, “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, deprem riski nedeniyle pek çok ilimizde yer alan sanayi sitelerini bulundukları bölgelerden taşımaya hazırlanıyor…”
Deprem açısından riskli bölgelerdeki sanayi tesislerinin güvenli noktalara taşınacağından özellikle bahsediliyor.
Özel sektörün Ankara, Konya, Karaman gibi güvenli illeri mercek altına aldığı aktarılırken Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı da konuyla ilgili harekete geçti.
Her ne kadar Ulusal basında Seydişehir’in adı geçmese de, Konya ve Seydişehir’ in en güvenli bölgeler olduğu bütün Bilim Adamları tarafından söyleniyor.
Milletvekillerimize, Belediye Başkanlarımıza, Siyasi partilerimizin il ve İlçe yöneticilerine 26 yıl sonra
BİR ÖNERİ DAHA YAPIYORUM…
“Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, deprem riski nedeniyle pek çok ilimizde yer alan sanayi sitelerini bulundukları bölgelerden taşımaya hazırlanıyor…
Özel sektör Ankara, Konya, Karaman gibi güvenli illeri mercek altına aldığı aktarılırken Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı da konu ile ilgili harekete geçti.”
O HALDE…
Âcizane, “26 Yıl Sonra Milletvekillerimiz, Belediye Başkanlarımıza, partilerimizin İl ve İlçe yöneticilerine Bir ÖNERİ Daha Yapayım.”
Bahsi geçen Sanayi Kuruluşlarımızı BÖLGEMİZE DAVET EDELİM…
 Arkadaşına Gönder
 Yazdır
 Yukarı
KONYA BÜYÜKŞEHİR’DEN DÜNYAYA ÖRNEK PROJE
Belediye spor evinde Yıldızeli spora kükredi
CHP kongresine doğru
Barınaktaki köpeklere kuduz aşısı yapıldı
600 yıllık meşe palamudu ağacına tescil çalışması
Seydişehir’de ‘SEYDİ’ markalı kimyasal ürünleri üretiliyor
“UYUŞTURUCU İLE MÜCADELEDE EYLEM PLANI’NA YÖNELİK İLETİŞİM STRATEJİSİ UYGULAMA REHBERİ
BAŞKAN TUTAL'DAN 15 TEMMUZ MESAJI
Haber Yazılımı: CM Bilişim





