- 14:24 - BAŞKAN ALTAY: “İLK DEFA EVLENECEK ÇİFTLERİMİZE 3 YIL SÜREYLE AYLIK 5.000 TL KİRA DESTEĞİ VERECEĞİZ”
- 14:21 - BAŞKAN USTAOĞLU ÖKSÜZ VE YETİM ÇOCUKLARLA BULUŞTU
- 14:18 - BAŞKAN USTAOĞLU’NDAN 8 MART JESTİ
- 14:14 - Eğitim-iş Genel Başkanı Özbay: Şiddetin her yerde artması kabul edilir bİr durum değildir
- 14:12 - İYİ Parti Konya İl Başkan Yardımcısı Arı’dan, Trafik Cezaları güvenlik mi, Gelir Kapısı mı? Sorusu
- 14:07 - Seydişehir’de Kurumlar Arası İş Birliği Protokolü İmzalandı...
- 08:43 - Basın İlan Kurumu ile İstanbul Üniversitesi arasında iş birliği protokolü
- 14:53 - SEYDİŞEHİR’DE DOĞA FESTİVALLERİNİN TARİHLERİ BELLİ OLDU
- 13:26 - 6 İlde Siber Dolandırıcılık Operasyonu: 12 Tutuklama...
- 13:25 - Ziya Altunyaldız Seydişehir’de Esnaf ve Teşkilatla Buluştu
- 13:21 - CHP Konya Milletvekili Bektaş: Öğretmen Fatma Nur Çelik’in kaybı bir “olay” değil, siyasi ihmaller zincirinin sonucudur
- 13:03 - SEYDİŞEHİR BELEDİYESİNDEN LARVASİT İLAÇLAMA ÇALIŞMASI
- 08:47 - BAŞKAN USTAOĞLU, EVDE BAKIM HİZMETİ ALAN ENGELLİ BİREYLERLE BULUŞTU
- 08:43 - Seydişehir'de Sahurda Mehter Sürprizi
- 09:58 - 1915 Seydişehir Spor’dan Eti Alüminyum’a Ziyaret...
Abdullah LEBLEBİCİ / Haber Köşe Yazarı


Çevre yolu ve Kuğulu vadisi projesi birlikte düşünülmeli
Kuğulu mesire alanı ünü bölge sınırlarını aşmış, özellikle İç Anadolu ve Akdeniz bölgesinde yaşayan vatandaşların uğrak yeri olmasının yanı sıra diğer bölgelerden Seydişehir-Antalya yolunu kullanarak sahil bölgelerine inen vatandaşların da ziyaret ettiği ülkenin önemli cazibe merkezlerinden biri haline geldi.
Bu kadar yoğun ilgi gören doğa harikasının da sürekli olarak kendini yenilemesi, gelen ziyaretçilere her yönü ile hitap etmesi ve ihtiyaçlarına cevap vermesi gerekiyor.
Zaman zaman yazılarımda gündeme getiriyorum, “piknik alanında ki ahşap malzemeler yenilenmeli, bakımlarını yapılarak halkın hizmetine sunulmalı” diye.
Yılda on binlerce ziyaretçisi olan ve bu sayının her yıl katlanarak arttığı göz önüne alınırsa hem kullanılan malzemeler sürekli elden geçirilmeli hem de yeni alanlar oluşturularak sayısı artan ziyaretçilerin ihtiyaçlarına cevap vermeli.
ÇALIŞMALAR BAŞLADI
Uzun süredir kuğulu piknik alanında yenileme çalışması yapılmıyordu. Bu sebeple halkın da zaman zaman şikayetleri söz konusu oluyordu.
Seydişehir Belediyesi halkın beklentilerine cevap vererek Kuğulu piknik alanında kapsamlı bir çalışma başlattı.
Öncelikli olarak mevcut yürüyüş yollarının aydınlatılması, hasar gören bank ve kamelyaların bakım ve onarımlarının yapılması, Yangın tehlikesine karşı modern şömine alanlarının oluşturulmasına başlandı.
Bu çalışmaların akabinde Tabiat parkının eşsiz güzelliğine uygun olarak havuz etrafındaki demir korkuluklar ahşap korkuluklarla değiştirilecek bölgenin yapısına uygun hale getirilecek.
Ayrıca, havuz etrafına da yeni kamelyalar yerleştirilecek, asfalt olan yürüyüş yollarına görsel güzelliği de ön plana çıkaracak şekilde parke taşı yapılarak hem daha kullanışlı hale getirilecek hem de tabiatın yapısına uygun hale gelmiş olacak.
KUĞULU VADİSİ PROJESİ
Diğer yandan Kuğulu vadisi projesinde 3. Gölet Çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor,
3. Gölet çalışmasının tamamlanmasının akabinde Seydişehir’in vizyon projesi olan Kuğulu Vadisi Projesi daha da hız kazanacak,
İlave olarak, eko pazar, midilli çiftliği, Kafeterya, seyir terası, botanik bahçesi, yürüyüş Yolları, bungalov evlerinin yapımına başlanacak,
Bir işe başlamak bitirmenin yarısıdır. Kuğulu vadisi projesi başladı, er veya geç mutlaka tamamlanacak,
Bu haliyle bile ünü bölge sınırların aşan kuğulu piknik alanı daha fazla ilgi görecek, daha çok sayıda ziyaretçi ağırlayacak.
Burada dikkat etmemiz konu, bölgeye gelen yoğun ziyaretçi akınından ilçe ekonomisine nasıl katkı yapabiliriz.
Bugünden itibaren buna kafa yormalıyız. Bu çerçevede Belediye’ nin marangozlar sanayi karşısındaki "Ekmek Fırını ve Butik Dükkanlar" projesini çok önemsiyorum. Kısa süre sonra tamamlanacak ve hizmete girecek olması lokomotif görevi yapabilir.
Çevre yolunu kullanan 5 milyon araç ve kuğulu vadisi projesi birlikte ele alınarak, ilçe ekonomisine nasıl katkı yapar bunun üzerinde kafa yormalıyız.
Arkadaşına Gönder
Yazdır
Yukarı
KONYA BÜYÜKŞEHİR’DEN DÜNYAYA ÖRNEK PROJE
Belediye spor evinde Yıldızeli spora kükredi
CHP kongresine doğru
Barınaktaki köpeklere kuduz aşısı yapıldı
600 yıllık meşe palamudu ağacına tescil çalışması
Seydişehir’de ‘SEYDİ’ markalı kimyasal ürünleri üretiliyor
“UYUŞTURUCU İLE MÜCADELEDE EYLEM PLANI’NA YÖNELİK İLETİŞİM STRATEJİSİ UYGULAMA REHBERİ
BAŞKAN TUTAL'DAN 15 TEMMUZ MESAJI

- İYİ Parti Konya İl Başkan Yardımcısı Arı’dan, Trafik Cezaları güvenlik mi, Gelir Kapısı mı? Sorusu
- BAŞKAN USTAOĞLU’NDAN 8 MART JESTİ
- Seydişehir’de Kurumlar Arası İş Birliği Protokolü İmzalandı...
- BAŞKAN USTAOĞLU ÖKSÜZ VE YETİM ÇOCUKLARLA BULUŞTU
- Eğitim-iş Genel Başkanı Özbay: Şiddetin her yerde artması kabul edilir bİr durum değildir
Haber Yazılımı: CM Bilişim




