- 08:38 - Seydişehir 1955 Alüminyum Spor’dan Defansa Güçlü Takviye: Keram Onaylı İmzayı Attı!
- 16:03 - KONYA PANCAR EKİCİLERİ KOOPERATİFİ’NDE 74. MALİ GENEL KURUL GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 14:42 - YILDIZ TRANSFERLE MÜTHİŞ BAŞLANGIÇ: UĞUR YALÇIN KADRODA!
- 10:56 - BAŞKAN USTAOĞLU, GAZETECİLERLE İSTİŞARE TOPLANTISINDA BULUŞTU
- 10:19 - Seydişehir’in Ulaşım Geleceği Yerinde İncelendi: Alacabel ve Süleymaniye Yollarında Çalışmalar Hızlandı
- 10:12 - SEYDİŞEHİR’DE “MAHALLEMDE ŞENLİK VAR, YAZ SENİNLE GÜZEL” SONA ERDİ
- 10:05 - Seydişehir Kızılay’dan Huzurevi Sakinlerine Anlamlı Ziyaret
- 09:59 - Seydişehirli Genç Yetenek Süper Lig Ekiplerinin Radarına...
- 15:45 - Seydişehir Devlet Hastanesi Yeni Binasıyla Sağlıkta Yeni Bir Döneme Hazırlanıyor
- 11:38 - BAŞKAN USTAOĞLU, MESAİYE PERSONELİYLE BAŞLADI
- 11:30 - Seydişehir 1915 Alüminyum Spor Kulübü PGL'de
- 11:26 - Seydişehir Alüminyum Spor Kulübü isim değişikliği
- 11:25 - SEYDİŞEHİR’DE “SAZIMDA SÖZ VAR” ETKİNLİĞİ RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU
- 13:11 - ADAKÖY ET VE BALIK RESTAURANT'DA ŞEHİT AİLELERİNE YEMEK
- 08:46 - Mehmet Tutal’ın oğlu dünya evine girdi
Abdullah LEBLEBİCİ / Haber Köşe Yazarı


Konya’ nın en görkemli Millet Bahçesi Seydişehir’ de yapılıyor
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapımına başlanılan ve Seydişehir’in en önemli projeleri arasında yer alan Millet Bahçesi projesinde çalışmalar son hızla devam ediyor.
Konya merkezde bulunan Alaattin tepesi yerli ve yabancı ziyaretçilerinin görmeden geçmediği, yerli vatandaşların ise yorgunluklarını gidermek için mola verdiği, ayrıca tarihi mekanları gezebildiği önemli bir ziyaret merkezi olarak yıllardır ön planda yerini almıştır.
Bu sebeple önemi her geçen gün artmaktadır.
Büyükşehir belediyesi de zaman zaman yenileme çalışmaları yaparak halkın gereksinimlerini giderme gayreti içinde çalışmalarını sürdürüyor.
Alaattin tepesi, bu sebeple Konya’nın marka değerine katkı yapan güzel mekanlardandır.
SEYDİŞEHİR’ İN ALAATTİN TEPESİ OLACAK
Seydişehir Nevzat Bey tepesine Konya Alaattin tepesi benzeri bir kompleks yapımına başlanmıştı.
Bilindiği gibi, ilçenin cazibe merkezi denince ilk akla Kuğulu park gelir. Yapımı devam eden Millet Bahçesi tamamlandığın da bölgenin ikinci cazibe merkezi olacağı kesin.
20 Şubat 2020 tarihinde ihalesi yapılan, 1 Haziran’da sözleşmesi imzalanan Millet bahçesi yapımının yaklaşık maliyetinin 27.844.000.00 lira olacağını,
Projenin 300 iş günü içerisinde tamamlanmasının hedeflendiğini, kompleksin yapımını Güngör Tarım İnş. San. VE Tic. A.Ş. üstlendiğini,
Projede, Kafeterya, Kütüphane, Sosyal Donatı Alanları, Konferans Salonu, Tenis Kort, Voleybol, Basketbol, Futbol sahaları, Millet Kıraathanesi, yürüyüş parkuru, dinlenme ve piknik alanları, Oyun Gurupları ve Botanik Bahçesi yer alacağını daha önceki yazılarımda ifade etmiştim.
Özellikle son yıllarda mahalli idareler, “sanayi, turizm, spor, sosyal, kültürel ve eğitim alanlarında” yatırım yaparak marka değerlerini artırma peşindeler.
Toplumun her kesiminin ortak fikridir, “ekonomik güce sahip olduktan sonra, sosyal, kültürel, eğitim, turizm ve spor alanlarında markalaşma beraberinde geliyor”
Günümüzde, yerleşim birimlerinin ekonomik güce sahip olmaları sadece fabrikalar yapmak ile olmuyor.
Yerleşim birimleri artık, “turizm, sosyal, kültürel faaliyetler ve spor branşlarında adından söz ettirerek güçlerine güç katmanın” gayreti içindeler.
Konya’ da Alaattin tepesi yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgi odağı ise, Nevzat Bey tepesinde yapımı devam eden Millet Bahçesi de ziyaretçilerin ilgi odağı haline geleceğini kesin olarak görüyorum.
Bu tür büyük projelerin Devlet Desteği olmadan gerçekleşemeyeceğini zaman zaman dile getiriyorum. Seydişehir Millet Bahçesi projesi Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yapılıyor.
Tamamen Devlet katkısı ile, aksi takdirde ekonomik olarak Seydişehir Belediyesinin böyle devasa bir projenin altından kalması mümkün değil.
Kafeterya, kütüphane, sosyal donatı alanları, konferans salonu, tenis kortu, voleybol, basketbol ve futbol sahaları, millet kıraathanesi, yürüyüş parkuru, dinlenme ve piknik alanları, oyun grupları ve botanik bahçesi yer alacak Konya’ nın en görkemli Millet Bahçesi projesini Seydişehir’ de yaptırmak elbette maharet ister.
Belediye Başkanı Mehmet Tutal’ ın Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ile kurduğu iyi iletişimin bu önemli projeyi gerçekleştirdiğini düşünüyorum.
“Konya’ nın en görkemli Millet Bahçesi Seydişehir’ de yapılıyor” emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun.
Arkadaşına Gönder
Yazdır
Yukarı
KONYA BÜYÜKŞEHİR’DEN DÜNYAYA ÖRNEK PROJE
Belediye spor evinde Yıldızeli spora kükredi
CHP kongresine doğru
Barınaktaki köpeklere kuduz aşısı yapıldı
600 yıllık meşe palamudu ağacına tescil çalışması
Seydişehir’de ‘SEYDİ’ markalı kimyasal ürünleri üretiliyor
“UYUŞTURUCU İLE MÜCADELEDE EYLEM PLANI’NA YÖNELİK İLETİŞİM STRATEJİSİ UYGULAMA REHBERİ
BAŞKAN TUTAL'DAN 15 TEMMUZ MESAJI

- Seydişehir 1955 Alüminyum Spor’dan Defansa Güçlü Takviye: Keram Onaylı İmzayı Attı!
- Seydişehir’in Ulaşım Geleceği Yerinde İncelendi: Alacabel ve Süleymaniye Yollarında Çalışmalar Hızlandı
- Seydişehirli Genç Yetenek Süper Lig Ekiplerinin Radarına...
- SEYDİŞEHİR’DE “MAHALLEMDE ŞENLİK VAR, YAZ SENİNLE GÜZEL” SONA ERDİ
- Seydişehir Kızılay’dan Huzurevi Sakinlerine Anlamlı Ziyaret
Haber Yazılımı: CM Bilişim




