

LİSE ÖĞRENCİLERİ ŞEB-İ ARUS TÖRENLERİNE KATILIYOR
Seydişehir Belediyesi Sosyal Belediyecilik kapsamında her yıl düzenlediği Kültür gezilerinde bu yılda lise öğrencilerini Şeb-i Arus törenlerine göndermeye devam ediyor.
Belediye Başkanı Mehmet Tutal, göreve geldiği günden bu güne süregelen lise öğrencilerine Çanakkale Ziyareti, Gençlik Kampı v.b gibi kültür gezilerine Sema törenlerini de ekledi.
Başkan Tutal, Seydişehir’de eğitim öğretim gören lise öğrencilerini 7-17 Aralık tarihlerinde düzenlenen 'Hz. Mevlana'nın 745'inci Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri'ne gönderdikleri kültür gezilerinin devam edeceğini kaydetti.
Seydişehir Belediyesi olarak gençliğe önem verdiklerini kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal; Sosyal Belediyeciliğe önem verdiklerini ve bu kapsamda her yıl başarılı öğrencileri Çanakkale ziyaretleri, Gençlik kampları v.b geziler düzenledik. Dünyanın her yerinden Konya’ya gelen binlerce insanla birlikte aynı atmosferde Şeb-i Arus törenlerine katılmanın heyecanını yaşayarak milli ve manevi değerlerimize sahip çıkacaklar. Hazreti Mevlana yalnızca Müslümanlara değil Anadolu'da yaşayan herkese dergâhının kapılarını açmış 'Gel, gel. Ne olursan ol, yine gel.' demiştir. Mevlana'nın öğretileri günümüze dek ulaşmış Dünya’nın her yerinde kabul edilmiştir. Hz. Mevlana Şeb-i Arus’u Düğün Gecesi saymıştır. Yani ölüm Hz. Mevlana için bir ayrılık değil, aslına dönüş, Allah’a kavuşmaktır. Bu nedenle bu manevi atmosfer yaşayarak hayatımıza güzellikler katmalı, sevgi saygı ve hoşgörüde örnek olmalıyız” dedi.

- İletişim Başkanlığı Konya Bölge Müdürlüğüne Tuncay Karabulut Yeniden Atandı
- ÖZÇELİK-İŞ SENDİKASI, SEYDİŞEHİR’DE HÜSEYİN KABAN YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ
- Seydişehir Devlet Hastanesi’nde Başhekimi, Havva Turaç Cingöz ün görev süresi sona erdi
- Gelecek Partisi Konya’dan Acil Çağrı: "Su Meselesi Konya İçin Bir Beka Sorunudur"
- AK Parti Konya Milletvekili Hasan Ekici: Jandarma ve Sahil Güvenlik, asayiş olaylarının tamamına yakınını aydınlattı
Haber Yazılımı: CM Bilişim












