- 11:06 - ESNAFIN DAYANACAK GÜCÜ KALMADI!
- 11:04 - ŞABAN DEMİRBAŞ, MUHTARLARLA İSTİŞARE TOPLANTISINDA BULUŞTU
- 10:34 - HASAN EKİCİ, TBMM GÜVENLİK VE İSTİHBARAT KOMİSYONU HEYETİYLE ÇEKYA’DA TEMASLARDA BULUNDU
- 10:29 - SEYDİŞEHİR’DE “İLK KALE AİLE” KONFERANSI DÜZENLENDİ
- 08:46 - İLÇE BAŞKANI ARIN: “STK’LARIMIZLA UYUM İÇİNDE ÇALIŞIYORUZ”
- 13:00 - Kızılay Seydişehir Şube Başkanlığı tarafından Kızılay Haftası’nda Anlamlı Ziyaretler
- 09:24 - TORKU BANADA ZİRVEYE OYNUYOR: SATILAN HER ÜÇ ÜRÜNDEN BİRİ BANADA!
- 11:19 - CHP Konya Milletvekili Bektaş "Devlet Çözüm Bulmazsa Konya'da Tarım Bitecek!"
- 11:02 - SEYDİŞEHİR’E 317 MİLYON LİRALIK 18 YENİ HİZMET
- 10:39 - CUMHURİYET Bayramı BÜYÜK BİR COSKU İLE KUTLANDI
- 13:37 - Konya Kitap Günleri’nde Bir İlk
- 13:30 - CHP Konya Milletvekili Bektaş: Cumhuriyet toplumumuzu bir araya getiren güçlü bir harçtır
- 13:27 - HASAN EKİCİ’DEN 29 EKİM MESAJI:
- 13:26 - BAŞKAN USTAOĞLU, 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMA MESAJI
- 13:23 - SEYDİŞEHİR’DE İLK KEZ TATLI PATATES ÜRETİMİ YAPILDI
07 Kasım 2026 Cumartesi
H. Yüksel GÜLAY / SPOR AKTÜEL


SALI GÜNÜN NOTLARI
09 Temmuz 2018 Pazartesi 08:42
Seydişehirde yüzme havuzu sezonu açılda. Seydişehir Belediyesi iştirak şirketi SEBELTAŞ A.Ş.’nin işletmeciliğini yaptığı Alaylar 2. Mahallesi Lojmanlar girişinde bulunan yüzme havuzu 1 Temmuz Pazar günü vatandaşlarımızın hizmetine açıldı. Haftanın her günü hizmet verecek olan yüzme havuzunda hijyen ve güvenlik konularına büyük önem veriliyor. Havuzda su sirkilasyonu sürekli devam ediyor.
Yüzme sporunu yaşam tarzımızın bir parçası haline getirebilmek için yaz spor okulları kapsamında kurzlar başlayacak. Havuzda haftalık rutin temizlikler ve hijyenik kontroller devam ediyor. Yüzme havuzu haftanın yedi günü hizmet verecek. Sabah dokuzda başlayacak olan seanslar akşam saat onaltıya kadar devam edecek. Ayrıca havuzun Cuma ve Cumartesi günü bayanların hizmetinde olacağı belirtildi.
Geçen haftalarda yazdığımız İspanyanın Tarragona kentinde düzenlenen 18. Akdeniz oyunları sona erdi. On gün süren turnuvayı Türkiye 31 Altın, 25 Gümüş, ve 39 Bronz olmak üzere toplamda 95 madalya kazanarak turnuvayı üçüncü sırada bitirdi. Turnuvada 156 madalya kazanan İtalya birinci olurken 122 madalya kazanan İspanya ise ikinci olarak sırayı aldı.
Geçtiğimiz sezon aynı grupta mücadele ettiğimiz Türkiye Erkekler Volebyol 1. Liginde mücadele eden Konya Büyükşehir Belediyesi voleybol takımı yeni sezon planlamasını bekliyor. Önceki sezön play of mücadelesi veren Efeler Liginin kapısından dönen sarı siyahlı takım yeni transferlerle iddialı bir ekip haline geleceği söyleniyor.
Konya spor basınından arkadaşımız Nail Bülbül ilginç değerlendirmelerde bulundu. Tarihçi İbrahim Hakkı konlayının kendisine “İslahi Medaris te Talebe ikenineğin döşünü şişirir ve idrar torbasıyla bağladıktan sonra top niyetine vururduk.” dediğini söyledi. Gazeteci olarak Konya Tarihi kitabının müellif tarihçi İbrahim Hakkı Konya ile en son kendisinin röpörtaj yaptığını ifade eden Bülbül Konyalının kendisine İneğin döşünü şişirir idrar torbasıyla bağladıktan sonra top oynadığımı bilirim. Daha sonra benim Orhan diye bir arkadaşım vardı. Onun amcası İstanbul’da Kaymakam idi. O bise bir futbol topu gönderdi. O Topla futbol oynamaya başladık diye söylediğini aktardı. Refik Osman Top Beşiktaşın ilf futbolcularından çıkardığı TOP mecmuası vardı. Eskiden resimler klişelere basılırdı. O mecmuada resimler vardı. Adam topa ayağını kaldırırken, vururken ve dudrurken. Biz o resimlere baka baka topu birbirimize vururduk.
Günümüzde futbol nerelerden nerelere gelmiş Daha önceki senelerde ben Seydişehir’de ilk futbol ne zaman oynandı diye bir yazı yazmıştım. Bu sorunun cevabını alacağımız büyüklerimiz ne yazıkkı şimdi aramızda yoklar. Kime gidip kimden ne öğreneceğiz. İnsan merak ediyor içinizden Seydişehir’de ilk futbol ne zaman hangi tarihte hangi sahada oynandı bilen varsa bizi arasın.
Bu yazı toplam 1223 defa okunmuştur.
Yorum Ekle
Arkadaşına Gönder
Yazdır
Yukarı
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
ÖNE ÇIKANLAR
KONYA BÜYÜKŞEHİR’DEN DÜNYAYA ÖRNEK PROJE
Belediye spor evinde Yıldızeli spora kükredi
CHP kongresine doğru
Barınaktaki köpeklere kuduz aşısı yapıldı
600 yıllık meşe palamudu ağacına tescil çalışması
Seydişehir’de ‘SEYDİ’ markalı kimyasal ürünleri üretiliyor
“UYUŞTURUCU İLE MÜCADELEDE EYLEM PLANI’NA YÖNELİK İLETİŞİM STRATEJİSİ UYGULAMA REHBERİ
BAŞKAN TUTAL'DAN 15 TEMMUZ MESAJI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim
Haber Yazılımı: CM Bilişim





