- 11:06 - ESNAFIN DAYANACAK GÜCÜ KALMADI!
- 11:04 - ŞABAN DEMİRBAŞ, MUHTARLARLA İSTİŞARE TOPLANTISINDA BULUŞTU
- 10:34 - HASAN EKİCİ, TBMM GÜVENLİK VE İSTİHBARAT KOMİSYONU HEYETİYLE ÇEKYA’DA TEMASLARDA BULUNDU
- 10:29 - SEYDİŞEHİR’DE “İLK KALE AİLE” KONFERANSI DÜZENLENDİ
- 08:46 - İLÇE BAŞKANI ARIN: “STK’LARIMIZLA UYUM İÇİNDE ÇALIŞIYORUZ”
- 13:00 - Kızılay Seydişehir Şube Başkanlığı tarafından Kızılay Haftası’nda Anlamlı Ziyaretler
- 09:24 - TORKU BANADA ZİRVEYE OYNUYOR: SATILAN HER ÜÇ ÜRÜNDEN BİRİ BANADA!
- 11:19 - CHP Konya Milletvekili Bektaş "Devlet Çözüm Bulmazsa Konya'da Tarım Bitecek!"
- 11:02 - SEYDİŞEHİR’E 317 MİLYON LİRALIK 18 YENİ HİZMET
- 10:39 - CUMHURİYET Bayramı BÜYÜK BİR COSKU İLE KUTLANDI
- 13:37 - Konya Kitap Günleri’nde Bir İlk
- 13:30 - CHP Konya Milletvekili Bektaş: Cumhuriyet toplumumuzu bir araya getiren güçlü bir harçtır
- 13:27 - HASAN EKİCİ’DEN 29 EKİM MESAJI:
- 13:26 - BAŞKAN USTAOĞLU, 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMA MESAJI
- 13:23 - SEYDİŞEHİR’DE İLK KEZ TATLI PATATES ÜRETİMİ YAPILDI
07 Kasım 2026 Cumartesi
H. Yüksel GÜLAY / SPOR AKTÜEL


SALIDAN SALIYA
10 Eylül 2018 Pazartesi 08:22
Süper lig maçları başlayalı bir ay oldu. Bu yılki mücadele geçen yıllar gibi değil. Küçük takım büyük takım kıskacı iyice daraldı. Artık Anadolu takımları küçük büyük dinlemiyor havayı yakaladımı favori olan takımı yenebiliyor. Şimdi Milli maçlar dolayısıyla takımlarımız dinlemedi. Bu ara bir çok takıma ilaç gibi geldi. Adeta Antibiyotik tedavisi uygulaması oldu.
Şimdi konuşulan konulardan biriside yabancı futbolcu sınırlaması. Evet bu sınırlama on senede sekiz defa değiştirildi. İkiden üçe üçten ondörtlere kadar çıktı. Şimdi bu uygulamayı Türk futbolunun başına getirenler ne yapsak da bu adedi düşürsek diye planlar yapıyorlar. Ondört futbolcu sayısı vardı ama kulüplerimize illaki ondört tane yabancı al diye kimse talimat vermiyordu. Hatta ondört yabancı kuralı getirildiğinde güzel bir madde konulmuştu. Buna göre ondört yabancı getirebilen bir kulüp toplam altı milyon lira para yatıracaktı. Ve bu parada yerli futbolculara teşvik için kullanılacaktı. Lakin kulüplerimiz çalıştılar çabaladılar bu maddeyi kaldırttılar. Borç içinde yüzen kulüplerimiz kendilerinden kesilen vergilerin amatör takımlara aktarılması için iade edilme talebinde bulundular ve devletimiz de bunu kabul etti.
Alt yapı alt yapı dedik durduk ama sağlam bir zemine alt yapıyı oturtamadık. Alt yapı futbolcuları süs biberi gibi kulübede oturdular. Hatta bir çoğu kadroya dahi giremediler. Koskoca Fenerbahçenin alt yapıdan yetiştirdiği iki tane futbolcu var. Biri Müjdat Yetkiner biride Semih Şentürk. Bu ikisinden başka çeyrek yüzyılda takımda oynayan bir tane futbolcu çıkmadı veya çıkarılmadı.
Bunları bir kenara not edelim gelelim bizim şehrimizdeki lig maçlarına. Konya Amatör küme birinci liginde oynayan Seydişehir Belediyespor futbol takımı bilindiği gibi geçen yıl bir alt kümeye düştü. Yani Süper Amatör ligden birinci amatör kümeye indi. Geçen yıl bu konuda yazdık çizdik küme düştüysek önümüzdeki yıl gayret eder tekrar süper lige çıkarız dedik. Şimdi bu yılı bekliyoruz. Düşen takım çıkmasını da bilmeli. İnşaallah tekrar üst gruplarda oynarız.
Seydişehir Belediyespor voleybol takımımızda playof maçlarına kalamayıp alt sıralarda yer aldı. Bu senede orta sıralar hedefleniyor. Ziraat Bankası ve PTT takımlarının pilot takımı olma yolunda çalışmalar var. takımın teknik kadrosu Kudret Ekinci ve Süleyman Kılınç’la görüşmelerim devam ediyor. Bu sezon nasıl bir uygulama olacak bekleyip göreceğiz. basın sözcüsü kardeşimiz Necati Koçak’lada hemen her hafta görüşüp bilgiler alıyorum ve sizlere iletiyorum.
Sporda ön sıralarda olursak Seydişehir’in ismi her yerde geçer. Sporun gücünü kimse unutmasın. Bir çok il takımımız adı futbol ve voleybol takımlarıyla beraber anılır. Seydişehir’de böyle güzel anılarla hatırlanacak bir takım olsun. Eti SAS takımının fırtınalar yarattığı günlerde Seydişehir’in adı da fırtına gibi anılıyordu. Bunu kimse unutmasın.
Bu yazı toplam 1381 defa okunmuştur.
Yorum Ekle
Arkadaşına Gönder
Yazdır
Yukarı
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
ÖNE ÇIKANLAR
KONYA BÜYÜKŞEHİR’DEN DÜNYAYA ÖRNEK PROJE
Belediye spor evinde Yıldızeli spora kükredi
CHP kongresine doğru
Barınaktaki köpeklere kuduz aşısı yapıldı
600 yıllık meşe palamudu ağacına tescil çalışması
Seydişehir’de ‘SEYDİ’ markalı kimyasal ürünleri üretiliyor
“UYUŞTURUCU İLE MÜCADELEDE EYLEM PLANI’NA YÖNELİK İLETİŞİM STRATEJİSİ UYGULAMA REHBERİ
BAŞKAN TUTAL'DAN 15 TEMMUZ MESAJI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim
Haber Yazılımı: CM Bilişim





