• İstanbul12 °C
  • Ankara11 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
250 bin kişiye hizmet vermeye çalışan Seydişehir Devlet hastanesine Genel Cerrah Verilmemesine
04 Mart 2023 Cumartesi 11:30

250 bin kişiye hizmet vermeye çalışan Seydişehir Devlet hastanesine Genel Cerrah Verilmemesine

HALKTAN BÜYÜK TEPKİ VAR

 

Geçtiğimiz günlerde Sağlık bakanlığı Yönetim hizmetleri genel müdürlüğünün. 24.02.2023 tarihinde yapmış olduğu. 109 dönem devlet hizmet yükümlülüğü kurasında, Seydişehir’e genel Cerrah kadrosu açılmaması bölgede büyük şaşkınlık yaratırken aynı zamanda büyük tepki çekti.

Konu ile görüş ve düşüncelerini belirten vatandaşlar; “109 dönem devlet hizmet yükümlülüğü kurasında, Seydişehir’e genel Cerrah kadrosu açılmamasını endişe ile öğrendik.

18 adet genel cerrah kadrosunun açıklandığı listede, 11.000 nüfuslu Hadim devlet hastanesine genel cerrah kadrosu açılmamasına rağmen Seydişehir 'e kadro verilmemesi,

Ayrıca; 108. Dönemde de Çumra devlet hastanesinde genel cerrah olmasına rağmen 2. Genel cerrah kadrosu açan bakanlığın, 109. Dönemde de Seydişehir 'i pas geçtiği dikkate alınır ise, burada farklı bir amacın ve kastın olduğunu düşünüyoruz,

“11 bin kişiye CERRAH atanıyor, 250.000 kişiye hizmet veren Hastaneye atama yok” diyen vatandaşlar, Bilindiği üzere Ankara-Konya-Antalya yolu Seydişehir’ den geçiyor.

Bunun yanında Seydişehir DEVLET HASTANESİ Ahırlı, Yalıhüyük, Bozkır, Akseki, Derebucak, Yarpuz ve buralara bağlı onlarca yerleşim biriminde yaşayan 250 binin üzerinde hizmet veriyor.

Yılda 6 milyon aracın geçiş yaptığı bir güzergahta başlı başına bir TRAFİK HASTANESİ bulunması gerekiyor iken.

Mevcut hastanede bir tane bile GENEL CERRAH olmamasını eleştiriyoruz,

Cerrah olmadığı için, apandis şüphelisinin bile Konya ya sevk edildiğini, 112 ambulanslarının Seydişehir-Konya arsında sefer yapan minibüslerden bile daha çok Konya’ ya gidip geldiğini belirterek,

Sağlık Bakanlığının acil olarak Genel Cerrah ataması yapmasını, aksi takdirde çeşitli eylemler ile tepkilerini dile getireceklerini sözlerine eklediler.

Bu haber toplam 1253 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim