• İstanbul25 °C
  • Ankara26 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AKÇAY DERESİ SEYDİŞEHİR’İN GÖZDESİ OLACAK
18 Aralık 2021 Cumartesi 14:34

AKÇAY DERESİ SEYDİŞEHİR’İN GÖZDESİ OLACAK

 

Seydişehir’in en önemli merkezleri arasında yer alan Akçay Deresinde Seydişehir Belediyesi tarafından hazırlanan Akçay Deresi Islah ve Rekreasyon projesinin tamamlanmasıyla birlikte Akçay Deresi bölgesi Seydişehir’in yeni cazibe merkezi olacak.

 

Başkan Tutal, Değirmenci Mahallesi güzergahından başlayan ve Demirciler Sanayisine kadar uzanan Akçay Deresi ıslah çalışmalarının 2. etabının tamamlandığını çevre düzenleme ve peyzaj çalışmalarının yapıldığını belirtti.

 

Akçay Deresi rekreasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından ilçe sakinlerinin Akçay Deresi kenarında aileleri ile birlikte hoşça vakit geçirebileceğini ifade eden Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, “2017 yılında başlayan dere ıslah çalışmalarımız etaplar halinde tamamlanarak sona gelindi. Islah çalışmasına ek olarak rekreasyon projesi çalışmamızı hayata geçiriyoruz. 1.5 milyonluk 4 etap halinde hayata geçirdiğimiz rekreasyon projesinde 1400 metre bisiklet ve 1400 metre yürüyüş yolları, kamelyalar, süs bitkileri, yeşil alan ve dinlenme alanları bulunuyor.

 

Seydişehir’in Bağarası denilen bölgesinde geçmiş yıllarda eski ağaçlık ve doğal dokusunu koruyan bölge niteliğinde olan bu alanımızda gerçekleştirdiğimiz rekreasyon projemiz %80 tamamlanma oranına ulaştı” şeklinde konuştu.

 

Seydişehir’de yeni cazibe alanları oluşturmaya devam edeceklerini de sözlerine ekleyen Başkan Tutal; amacımız hemşehrilerimizin günün her saatinde yürüyüş ve spor yapabilecekleri, onlara dinlenebilecekleri alanlar oluşturmaktır. Şu anda kamelya montajı, yürüyüş ve bisiklet yollarının yapımı ile süs bitkilerimizin dikimi gerçekleştiriliyor. Aydınlatma direklerinin, fitness aletlerinin montajlarının tamamlanmasıyla birlikte görsel bir zenginlik kazanacak olan Akçay Deresi bölgemizde, spor yapmak isteyen kardeşlerimiz burada rahatlıkla sporlarını yapabilecek, aileleri ile birlikte hoş vakit geçirebilecekler. Rekreasyon çalışmamızın ilçemize hayırlı olmasını diliyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Bu haber toplam 891 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim