• İstanbul15 °C
  • Ankara19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ANADOLU KONYALILAR DERNEKLERİ SEYDİŞEHİR’DE
25 Ekim 2023 Çarşamba 13:36

ANADOLU KONYALILAR DERNEKLERİ SEYDİŞEHİR’DE

 

Anadolu Konyalılar Dernekleri Federasyonu Seydişehir’de istişare toplantısı düzenledi.

 

Adile Baysal Kültür Evinde Düzenlenen toplantıya Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Alanya Konyalılar ve Karamanlılar Derneği Başkanı Hüseyin Şahin, Kuşadası Konyalılar Derneği Başkanı Adem Tesdici, İzmir Konyalılar Dernekleri ve Federasyonu Başkanı Mehmet Aydoğan, Turgutoğulları ve Çevresi Derneği Başkanı Erol Yayla, Konya Beyşehirliler Derneği Başkanı Salih Aydemir, Konya Çağlayan Derneği Başkanı Mustafa Kızılkaya ,Manisa Konyalılar Dernekleri federasyonu Başkanı Elmas Ay, Anadolu Konyalılar Dernekleri Federasyonu Başkanı Abdullah Durmaz, Manavgat Bozkırlılar Derneği Başkanı Hacı Uzunkaya ve derneklerin yönetim kurulu üyeleri katıldı.

 

Seydişehir’in tanıtımına ve gelişimine katkı sağlamak amacı ile çalışmalarına devam eden Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Anadolu Konyalılar Derneklerinin katılımı ile düzenlenen istişare toplantısında Seydişehir’in jeolojik yapısı ve termal varlıkları, Seyyid Harun Veli’nin öğretileri ve Eserleri konulu konferans düzenlendiğini kaydetti.

 

Seydişehir Aile Baysal Kültür ve Sanatevinde düzenlenen Prof. Dr. Güler Göçmez “Seydişehir’in Jeolojik Yapısı ve Termal Varlığı”, Prof. Dr. Mehmet Emin Şen “Seyyid Harun Veli’nin öğretileri ve Esreleri Işığında Seyyid Harun Veli’yi anlamak “konulu konferans verildi.

 

Anadolu Konyalılar Dernekleri Federasyonu Başkanları ve yönetim kurulu üyelerini Seydişehir’de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Mehmet Tutal; “Seydişehir’in tanıtımı ve kalkınması için çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Ülkemizin farklı bölgelerinde hemşehrilerimizin birbirleri ile kenetlenmesi, birlik ve beraberliklerinin arttırılması adına faaliyetler yürüten derneklerimiz ile birlikte her zaman istişare içerisindeyiz. Bugün de Seydişehir’imiz özelinde derneklerimizin katılımıyla gerçekleştirdiğimiz toplantımızın ve toplantı sonunda yayınlanan bildirilerin ilçemize hayırlı olmasını diliyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

Toplantıda Konya ve Seydişehir’in gelişimine ve turizmi konusunda istişareler de bulunulurken Seydişehir’e kazandırılan projelerin tanıtımı ve gezisi ise program sona erdi.

Bu haber toplam 579 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim