• İstanbul12 °C
  • Ankara11 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Av. Uzman arabulucu Zehra Yılmaz ile röportaj
13 Kasım 2021 Cumartesi 13:12

Av. Uzman arabulucu Zehra Yılmaz ile röportaj

 

Seydişehir’de ilk olma özelliği taşıyan Genç Arabuluculuk Merkezi, alanında uzman avukatlardan Zehra Yılmaz, Ufuk Genç, Osman Kerpiç ve Av Hikmet Balcı, Av. Cansu Koyuncu, Av. İsa Koca ile birlikte 6 ortaklı 2021 yılında açıldı.

İş Mahkemeleri Kanunu ile iş ve işveren uyuşmazlıklarında ticari davalarda taraflar için arabuluculuk faaliyetleriyle çözüme kavuşuyor.

İşte o keyifle okuyabileceğiniz ve arabuluculukla ilgili kafanızdaki soru işaretlerine cevap bulduğumuz röportajımız…

*Sizi tanıyabilir miyiz?

1982 Seydişehir doğumluyum. 16 yıldır Avukatlık yapıyorum. 2 yıldır da uzman olarak 3 ortaklı hukuk büromuzda çalışıyoruz. Uzman arabuluculuk avukatı olarak görev yapıyorum.

*Seydişehir Arabuluculuk Merkezi ne zaman açıldı?

-2021 yılında merkezimiz açıldı. Seydişehir Genç Arabuluculuk Merkezi AŞ,

Hacı Seyıt Ali Mahallesi Hürriyet Caddesi üzerinde Ayvacı iş merkezinde nezih ve bir o kadar da ferah bir ortam faaliyet gösteriyor. Bize ulaşmak isteyenler için de telefon numaramız; 05528152023. bizlere ulaşılabilirler.

*Arabuluculuk merkezi nasıl işliyor biraz anlamını açabilir misiniz?

-Arabuluculuk; Aslında alternatif bir yöntem. Zamandan tasarruf sağlıyor bizler her iki tarafı bir araya getirip uzun yıllar süren davaların daha kısa sürede bitmesi için çaba sarf ediyoruz. Ticari uyuşmazlık, tüketici davaları, taşınmaz hukuku, iş uyuşmazlığıyla ilgili tüm davalara bakıyoruz. Henüz şu anda aile hukukuna bakmıyoruz. Dava dosyalarımızı kısa zamanda kapatıyoruz.

*Peki, sizlere nasıl başvuruluyor, ya da irtibata geçiliyor?

-Zaten iş uyuşmazlık davalarının tamamı dava sürecinden önce bizlere gelmesi gerekiyor. Kişi isterse adliye binasındaki arabuluculuk bürosuna giderek kendisine bir arabulucu talebinde bulunuyor ya da direk bizimle irtibata geçebiliyor. Tarafların kabulü ile uzun süren iş mahkemeleri bizim devreye girmemizle birlikte bu süre çok kısalıyor. Davacı tarafı isteğine merkezimiz sayesinde kısa sürede ulaşıyor.

Seydişehir’de Arabuluculuk merkezi tanınıyor mu?

-Seydişehir’de tam tanınmıyor. Beyşehir bu konuda bizden ileri. Basın yoluyla tanıtım yapmalıyız. Bizim arabuluculuğu sanayi ve ticaret erbaplarına mutlaka anlatmamız gerekiyor. Bunun için de bilgilendirme çalışmaları yapmalıyız. Çünkü bu tanıtımla süreç daha verimli olur. Mahkemelerde uyuşmazlıkla uğraşılmaktansa da konu kısa süre içerisinde karara bağlanmış oluyor.

*Son olarak okuyucularımıza neler söylemek istersiniz?

-Biz 6 arkadaş, bu işin Seydişehir’de yaygınlaşması için elimizi taşın altına koyduk. İlçemize yakışır bir mekân hazırladık. Önümüzdeki zamanlarda da hem

ticaret erbapları, hem sanayicileri hem de STK’lara bilgilendirme çalışmaları düşüncesindeyiz. Arabuluculuğu herkese anlatacağız. Uyuşmazlıkların aslında adliyelerde değil de arabulucularda da çözümlenebileceğini herkese hissettireceğiz. Merkezde hiç kimse kendini yalnız hissetmeyecek.

 

Uzman Avukat Arabulucu Zehra Yılmaz Hanım ile yayın yönetmeni Enver Haykır, Editör Ayşegül birlikte güzel bir söyleşi; İşte o keyifle okuyabileceğiniz ve arabuluculukla ilgili kafanızdaki soru işaretlerine cevap bulduğumuz röportajımız…

Seydişehir’de ilk olma özelliği taşıyan Genç Arabuluculuk Merkezi, alanında uzman avukatlardan Zehra Yılmaz, Ufuk Genç, Osman Kerpiç ve Av Hikmet Balcı, Av. Cansu Koyuncu, Av. İsa Koca ile birlikte 6 ortaklı 2021 yılında açıldı. İş Mahkemeleri Kanunu ile iş ve işveren uyuşmazlıklarında ticari davalarda taraflar için arabuluculuk faaliyetleriyle çözüme kavuşuyor.

Bu haber toplam 1183 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim