• İstanbul18 °C
  • Ankara19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BAŞKAN TUTAL, KAR BEREKETTİR
06 Mart 2021 Cumartesi 10:57

BAŞKAN TUTAL, KAR BEREKETTİR

 

Seydişehir Belediyesi ekipleri dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle kar temizleme çalışmalarını sürdürüyor.

 

Özellikle ana arterler ve yaya yollarında kar temizle çalışmalara ağırlık veren ekiplerin ilçe genelinde çalışmalarına devam edeceği bildirildi.

 

Belediye Başkanı Mehmet Tutal, yaptığı açıklamada, sosyal hayatın etkilenmemesi ve olası olumsuz durumlarla karşılaşılmaması amacıyla kar yağışının etkili olduğu kent merkezindeki yollarda ve yaya kaldırımlarında biriken karların temizlendiğini söyledi.

Dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı sonrası Seydişehir Belediyesi ekiplerinin çalışmalarına hızla devam ettiğini kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal, "Ekiplerimiz yağan kar nedeni ile ana arterlerde kar temizleme çalışmasına başladı. Biz öncelikli olarak vatandaşımızın huzurunu ve rahatını düşünüyoruz. Gündelik işlerinde herhangi bir aksama olmaması için ekiplerimiz büyük bir özveri ile çalışıyor. Belediye olarak kış şartlarına karşı hazırlıklarımızı günler öncesinden tamamlamıştık. Tüm birimlerimizi koordineli çalışma programı içine aldık. Kar yağışının artışına karşılık ekiplerimiz dönüşümlü olarak 7/24 muhtemel olumsuzluklara karşı hazır bir şekilde çalışmalarını sürdürmektedir. Yoğun mesai içerisinde olan, büyük bir özveri ve gayretle çalışan tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum "diye konuştu.

Başkan Tutal, kar yağışının bereket olduğunu vurgulayarak, Seydişehir'in su ihtiyacının karşılanması ve barajların doluluk seviyesinin yükselmesi için kar yağışının büyük önem taşıdığını sözlerine ekledi. Dün akşam itibariyle yağan kar yağışlarının ilçemizin ve bölgemizin su ihtiyacını büyük ölçüde gidereceğini belirten Başkan Tutal, “ilçemiz ekonomisi içerisinde tarım sektörü büyük bir paya sahiptir. 345 bin dekar ekilebilir arazimizde üretilen ürünlerin sulama ihtiyacının karşılanması, hem de içme suyumuzun karşılanması noktasında yağan kar yağışlarını mutlulukla karşılıyoruz. İnşallah son yağan yağışlarla birlikte bölgemizin hem sulama hem de içme suyu ihtiyacını önemli ölçüde karşılanmış olacaktır” diye konuştu.

Bu haber toplam 930 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim