• İstanbul14 °C
  • Ankara18 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BAŞKAN TUTAL, “SARIKAMIŞ BİR YİĞİTLİK DESTANIDIR”
25 Aralık 2021 Cumartesi 10:26

BAŞKAN TUTAL, “SARIKAMIŞ BİR YİĞİTLİK DESTANIDIR”

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Sarıkamış Şehitlerinin 107. Ölüm yıldönümü dolayısıyla bir anma mesajı yayımladı.

 

Başkan Tutal mesajında, “Birinci Dünya Savaşında Kafkas Cephesinde yaşanan Sarıkamış Harekâtı, zor hava şartlarına göğüslerini siper ederek vatanları için donarak can veren 90 bin askerimizin şehadete ulaştığı, bir yiğitlik destanıdır. Bu destan vatan uğruna Mehmetçiğin bayrağı ve vatanı için her koşulda gözünü kırpmadan mücadeleye hazır olduğunu bir kez daha göstermiştir.

 

Zorlu iklim ve arazi koşullarındaki bu amansız mücadelede; Mehmetçik, hiçbir mazeretin ardına saklanmaksızın, vatanına ve istiklaline kastedenlere karşı çelikten sinesini siper etmiş; büyük kayıplar verilse de vatan uğruna çıkılan bu yoldan asla geri dönmeyi düşünmemiştir. Bu mücadelenin kutsallığı ve kahraman askerlerimizin cesareti bizlere de büyük sorumluluklar yüklemiştir.

 

1877'de kaybedilen 93 Harbi'yle vatan toprağımız Kars, Ardahan ve Artvin'i Ruslara bırakmak durumunda kalınmasının ardından 1914'te bu toprakları geri almak için başlatılan Sarıkamış Harekatı, iyi başlamasına rağmen binlerce Mehmetçik şehit olmuştur. Bizler de bu mücadelenin kutsallığı ve kahraman askerlerimizin cesareti ile bu fedakârlığın bilincinde olarak, şehit ve gazilerimizin izinde birlik ve beraberlik içerisinde vatanımız için her koşulda çalışmaya devam ediyoruz.

 

Bu duygu ve düşüncelerle 22 Aralık 1914’te yaşanan Sarıkamış Harekâtında vatan topraklarını savunmak uğruna şehitlik mertebesine ulaşan kahraman vatan evlatlarımızı, ebediyete intikallerinin 107’nci yıl dönümünde rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhunuz şad mekânınız cennet olsun” İfadelerini kullandı.

Bu haber toplam 886 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim