• İstanbul13 °C
  • Ankara9 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BAŞKAN TUTAL,’’AYD’YE YER TAHSİSİ YAPILMADI SÖYLENTİLERİ GERÇEĞİ YANSITMAMAKTADIR’’
03 Ocak 2024 Çarşamba 13:14

BAŞKAN TUTAL,’’AYD’YE YER TAHSİSİ YAPILMADI SÖYLENTİLERİ GERÇEĞİ YANSITMAMAKTADIR’’

 

Belediye Başkanı Mehmet Tutal, toplumda devam eden asıllı asılsız dedikoduların ilçeye zarar vermekten öteye gitmeyeceğini belirtti.

 

Son günlerde siyasi anlamda birçok dedikodunun ortaya atılmasının kimseye fayda sağlamayacağı kaydeden Başkan Tutal, “biz Seydişehir için çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. Dedikodular ve iftiralarla işimiz olmaz” dedi.

 

Başkan Tutal, “Bizim yolumuz, milletimize hizmet yoludur. Şu ana kadar şükürler olsun hizmet ürettik. Ancak ilçemizde devam eden dedikodulardan bir tanesi olan “Aydınlar, Seydişehir’e otomotiv parçası üretim fabrikası yapacaklarmış. Fakat Belediye Başkanı Tutal, Etibank’ın baskısı üzerine OSB’den yer vermemiş” dedikodusu, hatta iftirası gerçeği kesinlikle yansıtmamaktadır. Biz hiçbir zaman yatırımcılarımızın önünü kapatmadık, tam aksine ilçemize daha fazla yatırımcı çekebilmek için tüm şartlarımızı zorluyoruz.

 

 

2020 yılı Ocak ayında Seydişehir, Bozkır, Ahırlı, Yalıhüyük Kaymakamları, Belediye Başkanları ve Seydişehir MÜSİAD Başkanımızla birlikte Seydişehir OSB’ye yatırım yapması için AYD yönetim kurulu başkanını ziyaret ettik. Konuyu dile getirdik, parça üretimi için Konya dışına çıkamayacaklarını ancak ilerleyen zaman içinde alüminyum fabrikası açabileceklerini ifade ettiler” dedi.

 

Organize Sanayi Bölgemizde devam eden mahkeme sürecinin sonlanmaması nedeni ile yatırım yapmak isteyen firmalarımıza yer tahsisi yapamıyoruz şu an Organize Sanayi bölgemize gelerek yatırım yapmak için bekleyen 57 firmamız var. Organize Sanayi Bölgemiz için yaptığımız ikili görüşmeler ziyaretler neticesinde OSB 1.Etap bölgemizde yer kalmadı. 2. Etap yerlerimiz için daha öncesinde yapılacak olan Güneş enerji sistemleri için geçtiğimiz dönemlerde verilen yerlerin mahkeme sürecinin tamamlanmasını bekliyoruz. İkinci etap bölgemiz için yatırımcı olmasına rağmen bu sebeple tahsis yapamamaktayız. Diğer taraftan OSB’nin genişletme çalışmaları devam ediyor.

 

İlçemize yatırım yapılması konusunda her zaman elimizi taşın altına koyarak çalışmalarımıza devam ettik. Konuların da takipçisi olduk. Termal yatırımlarımız ise yaşanan deprem nedeni ile biraz gecikti. Hiçbir zaman yatırımcılarımızın önüne geçmedik veya bu konuda engelleme, yer tahsisi yapmama gibi bir düşüncemiz olmadı. Şu ana kadar yaptığımız çalışmalar projeler ve yatırımlar ortada. Yersiz ve asılsız söylemler hiçbir zaman kazanım getirmeyecektir” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 414 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim