• İstanbul14 °C
  • Ankara13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BAŞKAN TUTAL’DAN İTFAİYE AMİRLİĞİNE ZİYARET
02 Ekim 2021 Cumartesi 12:58

BAŞKAN TUTAL’DAN İTFAİYE AMİRLİĞİNE ZİYARET

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, İtfaiye Teşkilatı’nın kuruluşunun 307. yılı ve İtfaiyecilik Haftası dolayısıyla İtfaiye Amirliği’ni ziyaret etti.

 

24 saat esasıyla görev yapan ve mesai mefhumu gözetmeden çalışan itfaiye ekiplerine teşekkür eden Belediye Başkanı Mehmet Tutal, itfaiye ekiplerinin büyük ve önemli bir vazifeyi ifa ettiklerini kaydetti.

 

Başkan Tutal, Seydişehir İtfaiye Amirliğinde görev yapan itfaiye personeli ile bir süre sohbet ederek çalışmaları hakkında bilgi aldı.

 

İtfaiye ekiplerinin başta yangın olmak üzere, deprem, sel gibi birçok doğal afette her zaman vatandaşların ve halkın hizmetinde olduğunu kaydeden Başkan Tutal; “Son zamanlarda ülke olarak yaşadığımız yangın ve sel felaketlerinde kahraman itfaiyecilerimizin önemi bir kez daha anlaşılmıştır.

Osmanlı İmparatorluğunda Tulumbacılar Ocağı olarak kurulan İtfaiyecilik geleneği, bu topraklarda 307 yıldır yangın ve her türlü afetleri önleme ve müdahale çalışmalarıyla devam ediyor. Bugün itfaiye teşkilatımız sistemli bir şekilde ülkemizde görevini yerine getirmektedir. Sadece yangınlar değil, ayağı kırılan bir kuşun, bir yerde mahsur kalan kedi ve köpeğin kurtarılmasına, yaşanan trafik kazaları dahil müdahale etme açısından kardeşlerimiz önemli bir görevi icra ediyorlar.

İtfaiyecilik Haftası münasebetiyle, görevi başında hayatını kaybeden şehitlerimizi ve itfaiyeciliğe emek veren tüm geçmiş personelimizden vefat edenleri rahmetle anıyorum. Konya Büyükşehir Belediyesi Seydişehir İtfaiye Teşkilatında görev yapan çalışma arkadaşlarıma verdikleri kahramanca mücadeleden dolayı teşekkür ediyor, itfaiye haftalarını kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 941 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim