• İstanbul15 °C
  • Ankara15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BAŞKAN TUTAL'IN 15 TEMMUZ MESAJI
15 Temmuz 2023 Cumartesi 10:10

BAŞKAN TUTAL'IN 15 TEMMUZ MESAJI

 

Belediye Başkanı Mehmet Tutal, 15 Temmuz Destanı’nın yıl dönümü nedeniyle, bir mesaj yayınladı.

 

Başkan Tutal, 15 Temmuz gecesi dökülen şehit kanlarının bağımsızlığın korunmasının yanında milletin birlik beraberlik ve kardeşliğini pekiştirmesine vesile olduğunu kaydetti.

 

 

Başkan Mehmet Tutal, 15 Temmuz Demokrasi Milli Birlik Günü nedeniyle yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi; “15 Temmuz’da vatan, demokrasi ve bağımsızlık uğruna mücadele veren kahraman insanımız asırlar öncesinde olduğu gibi yine aynı kararlılıkla yaşadığı toprakları ve şanlı tarihini korumanın, istikbalinin yegâne unsuru olduğunu tüm dünyaya haykırmıştır.

 

15 Temmuz bu ülkeyi kaosa sokmanın, iç savaşa sokmanın, bu ülkeye, bu millete, bu devlete, bu bayrağa ihanet etmenin bir hareketi idi. Ama aziz milletimiz, ülkesine, devletine, demokrasisine, anayasal düzene ve özgürlüğüne bağlılığını ve aydınlık bir gelecek idealinden asla taviz vermeyeceğini tüm dünyaya göstererek destan yazmıştır. Rengini şehitlerimizin kanından alan Ay-Yıldızlı Bayrağımızın gölgesi altında sonsuza kadar hür ve bağımsız yaşamaya ant içmiş Aziz Milletimiz, 15 Temmuz gecesi yurdun dört bir köşesinde ve meydanlarda tanklara, bombalara, kurşunlara göğsünü siper etmiş, bu hain girişimi vatansever güvenlik güçlerimizle birlikte canlarını feda ederek engellemiştir.

 

Bu yaşanan hadiselerde 2.703 vatandaşımız gazilikle şereflenmiş, 251 evladımız da şehitlik mertebesine ulaşmıştır. Bu hadise hepimizi erin bir hüzne boğdu. Ancak “Olur ki, hoşunuza gitmeyen bir şeyde sizin için hayır, yine olur ki hoşunuza giden bir şeyde de sizin için şer vardır. Allah bilir, siz bilmezsiniz” ayetini unutmamalıyız.

 

Rabbim bir daha bu millete 15 Temmuz’u yaşatmasın. 15 Temmuz’da canı ve kanı pahasına bu toprakları, bayrağımızı ve mukaddesatımızı korumak için her türlü fedakârlığı yapan şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi de minnetle anıyorum. Tarihimizdeki en büyük ihanet girişimi olan bu günü unutmayacağız, unutturmayacağız demiştik. Yaşadığımız olaydan ibret almamız, ders çıkarmamız gerekiyor. Çanakkale ruhu, Bedir ruhu gibi 15 Temmuz da bu millete bir ruh verdi. Bu ruhu biz çocuklarımıza, torunlarımıza aşılamamız ve 15 Temmuzdan ibret alarak o ruhu devam ettirmemiz gerekiyor.

 

Rabbim bir daha bu millete 15 Temmuzları yaşatmasın. Bu vesile ile hain kalkışma gecesi canını, vatanı için siper ederek FETÖ’cü hainlere geçit vermeyen şehitlerimize Allah’tan rahmet acılı ailelerine başsağlığı diliyorum. Gazilerimize ise hayırlı ve sağlıklı uzun ömürler vermesini yüce rabbimizden niyaz ediyorum. Allah milletimizin yar ve yardımcısı olsun”

Bu haber toplam 924 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim