• İstanbul21 °C
  • Ankara25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bayramlık ekmekler hazırlanıyor
29 Temmuz 2019 Pazartesi 08:47

Bayramlık ekmekler hazırlanıyor

Kurban Bayramına kısa bir zaman kala Seydişehir’de bayram hazırlıkları tüm hızıyla sürerken, kurban etlerine eşlik edecek yufka ekmekler şimdiden hazırlanmaya başlandı.

Kurban Bayram hazırlıklarına yufka ekmek ile başlayan hanımlar, hem kendi evleri için yufka ekmek yapıyor hem de sipariş üzerine yufka ekmek satışı yapıyorlar. Eskiden imece usulü ile her evde komşularla birlikte hazırlanan yufka ekmekler, şimdiler de yapamayanlar için çarşının her köşesinde ve evlerde satışa sunuluyor.

Odun ateşinde ve sac üzerinde pişirilen yufka ekmekler hemen kuruduğu için uzun süre bozulmadan saklanabiliyor. Yufka ekmekler yenmeden önce, suyla ıslatılıp temiz bir bez içerisinde 4-5 dakika bekletilince yumuşacık bir hal alıyor.

Şehir halkı sadece Kurban Bayramında yufka ekmek tüketirken köylerde yufka ekmekler yılın her ayında özenle hazırlanıp sofralarda yerini alıyor.

Bayramın 1 ve 2. günlerinde çoğu mahalle fırını kapalı olduğu için, vatandaşlar bayram öncesinde yufka ekmek yaptırarak ekmek ihtiyaçlarını gideriyorlar.

Bu haber toplam 1114 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim