• İstanbul23 °C
  • Ankara27 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ÇARŞI ESNAFINDAN BAŞKAN TUTAL'A ZİYARET
29 Haziran 2019 Cumartesi 09:03

ÇARŞI ESNAFINDAN BAŞKAN TUTAL'A ZİYARET

Bankalar Caddesi ve Arasta Çarşısında faaliyetlerine devam eden esnaflar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İbrahim Aypar ile birlikte Belediye Başkanı Mehmet Tutal'ı makamında ziyaret etti.

Esnaflar geçtiğimiz yıl Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan kamulaştırmada yaşanan sorunlar nedeniyle yasal işlemlerin tamamlanması beklenilen Seyidharun Veli Cami ve Çevresi Projesi hakkında bilgi aldı.

Hayata geçmesi beklenilen projenin durmasından dolayı esnafların mağdur oldukları kaydeden Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İbrahim Aypar; esnaf kardeşlerimizin işi ekonomik nedenlerle sıkıntıdaydı. Seyyid Harun Projesi’nin yarım kalmasından dolayı iyice çıkmaza girdi. İşlerin açıldığı yaz aylarının da durgun geçmesi nedeniyle çarşı esnafı zorlu günler geçiriyor” dedi.

Başkan Aypar, Belediye Başkanı Tutal’dan projenin bu şekilde kalması ile çeşitli sıkıntılar yaşandığını kaydederek, vatandaşların alanı düzensiz bir otopark olarak kullandığını kaydetti.

Seyidharun Veli ve Çevresi Düzenleme Projesinin gecikme sebebinin ekonomik nedenler taşımadığını, bazı kamulaştırmalar nedeni ile yasal sorunlar ve projedeki değişiklikler nedeniyle bir gecikme yaşandığını belirten Başkan Tutal; bu konuda sizlere hak veriyorum. Burada esnaf kardeşlerimizin bir mağduriyeti var. Çocukluğumuzdan bu yanan çarşı meydanı bizlerin alışveriş yaptığı bir ticaret merkeziydi. Projenin gerçekleşmesiyle çarşının daha da canlanacağını düşünüyorum. Sizin bu beklentilerinizi, ilk fırsatta Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanlarımıza ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay’a ileteceğim.” şeklinde konuştu.

Konunun takipçisi olduğunu belirten Başkan Tutal; şu anda yapılacak tek şey projeyi hızlandırmak adına çalışmalar yapmak. Büyükşehir Belediyemizde gerekli görüşmeleri yaparak, düşünülen proje değişikliğinin ivedi bir şekilde yapılıp acilen çevre düzenlemesine geçilmesi konusunda destek isteyeceğim""dedi.

Ekonomik kazanımları için çarşı merkezinin bir an önce canlanmasını isteyen çarşı esnafı ; “Bizim başka çaremiz kalmadı. Ya topluca dükkânları kapatacağız. Ya da bu proje hızlı bir şekilde hayata geçirilerek önümüz açılacak” diyerek isteklerini belirttiler.

Bu haber toplam 825 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim