• İstanbul15 °C
  • Ankara22 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
CHP Seydişehir 10 Kasım Mesajı
12 Kasım 2022 Cumartesi 13:46

CHP Seydişehir 10 Kasım Mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi  Seydişehir İlçe Başkanı Orhan Özel; Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 84. vefat yıl dönümü nedeni ile bir mesaj yayımladı.

İlçe Başkanı Orhan ÖZEL  mesajında şu görüşlere yer verdi.

 

Büyük Önder, Ebedi Baş Komutan Mustafa Kemal Atatürk; tükenmiş olan bir topluluğu, dünyanın tüm egemen, işgalci  emperyalist güçlerine karşı ayağa kaldırıp, zafer kazanmış büyük bir askerdir. 

 Bir topluluğu uçurumun kenarından alıp, bir ulus yaratan, bu ulus ile Cumhuriyetini kuran  büyük bir devlet adamıdır. Dahası yüzlerce yıllık karanlığı yıkıp, halkını Padişahın kulluğundan, Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlığına yükseltip, aydınlık bir gelecek vaat eden büyük bir devrimcidir.    

Osmanlı Subayı olarak edindiği tecrübe ile, Bütün Anadolu halkı ile birlikte başlattığı bağımsızlık mücadelesini, Cumhuriyetle taçlandırmış ve adını Türk Ulusu koymuştur. Bu güzel topraklarda yoksulluğu, cehaleti bitirerek; bilimin rehberliğinde insana yaraşır bir yaşam modeli oluşturmayı hedeflemiştir. Yurtta Sulh, Cihanda Sulh ilkesinden hareketle, Oluşturduğu Tam Bağımsız, güçlü Cumhuriyetimiz sayesinde de 100 yıldır, Bu zor coğrafyada güven içinde yaşamaktayız. Onun ilkelerini takip ettiğimiz sürede hiçbir güç bizi yıkamaz. Şunun farkındayız ki Emperyalist ve karanlık güçlere hizmet eden bazı odakların; Atatürk’ün ismini bu ülkeden silmeye çalıştıkları aşikâr olsa da; Türk Halkı, Atatürk’ün en büyük mirası olan çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’ne her geçen gün daha güçlü bir şekilde sahip çıkıyor ve sonsuza kadarda sahip çıkacaktır.    

O’nun en büyük ümidimdir, dediği Türk gençliği; bugün yaşananlara seyirci kalmayacak, karanlığın karşısında dimdik duracak ve aydınlığın yeniden hakim olacağı, üreten, bilimle yükselen, demokratik, çağdaş Türkiye Cumhuriyetinin sonsuza kadar yaşaması için mücadelesini sürdürecektir.    

10 Kasım Atatürk'ü Anma günü dolayısı ile   ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 84. Yılında, bize böyle güzel bir ülke ve çağdaş bir Cumhuriyet bıraktığı için saygı, minnet ve rahmetle anıyor, aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz. Huzur içinde uyusun.    

  

Bu haber toplam 1212 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim