• İstanbul17 °C
  • Ankara17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hasan Ekici: Emeklilerimizi Açlık ve Sefalete Mahkûm Ettiler
15 Temmuz 2023 Cumartesi 10:03

Hasan Ekici: Emeklilerimizi Açlık ve Sefalete Mahkûm Ettiler

Emekli zammı için milyonlarca vatandaşın beklentisi olan seyyanen artış gerçekleşmedi, emekli maaş zammı sadece yüzde 25 olarak meclisten geçti. Mecliste verdikleri önergelerin AK Parti ve MHP’li vekillerin oylarıyla reddedildiğini söyleyen Saadet - Gelecek İttifakı Grubu Milletvekili Hasan Ekici, “ Emeklilerimizi açlık ve sefalete mahkûm ettiler. Yapılan bu adaletsizlik ve vicdansızlığın hesabını emeklilerimiz size sorar” dedi.

Emekli maaşlarını artıran düzenleme TBMM'den geçti. SSK ve BAĞ-KUR emekli maaşları için yüzde 25 zam oranı TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Torba yasada içinde yer alan ve emekliye yüzde 25 zam içeren düzenlemede değişiklik yapılmadı. Komisyonda kabul edilen yüzde 25 zam maddesi Genel Kurul’da aynen kabul edildi.

Emekli zammı CHP yüzde 34 artış, Saadet ve Gelecek Grubu ise 8.077 seyyanen zam önergesine, AK Parti ve MHP’li vekiller ret oyu verdi.

“EMEKLİLERİMİZİ AÇLIK VE SEFALETE MAHKÛM ETTİLER”

Emekli maaş zammına ilişkin verdikleri önergelerin iktidar bloğunun oylarıyla reddedilmesine tepki gösteren Saadet-Gelecek Grubu Milletvekili Hasan Ekici, şunları söyledi:

“Günlerdir mecliste dar gelirli vatandaşlarımız ve emeklilerimiz için verdiğimiz mücadele maalesef iktidar partilerinin ret oyları nedeniyle bir neticeye ulaşmadı. Önce vergi ve harçlara gelen artışların etkisinin araştırılmasına ret oyu veren AK Parti ve MHP’li milletvekilleri, dün ki meclis toplantısında ise emekliye seyyanen zam önerimize ret oyu verdi. Emeklilerimizi açlık ve sefalete mahkûm ettiler. Bu karar tarihe kara bir leke olarak düşecektir” dedi.

BAHÇELİ’NİN AÇIKLAMALARINI HATIRLATTI

Devlet Bahçeli’nin emekli zammına ilişkin yaptığı konuşmayı hatırlatan Hasan Ekici, “MHP Genel Başkanı TBMM grup toplantısında 'emekliye seyyanen' zam talebinde bulunarak AK Parti'ye düzenleme için çağrı yapmış ve hatta bununla ilgili de Sayın Cumhurbaşkanıyla görüşmüştü. Ancak dün ki meclis kurulunda MHP’li vekiller önergelerimize ret oyu verdiler. Burada ya Devlet Bahçeli teklifinde samimi değildi ya da milletvekilleri liderlerini yok saydı ve bu sefalet maddesine onay verdi” şeklinde konuştu.

“HAZİNEYİ BOŞALTAN İKTİDAR EMEKLİYE ZAM YAPAMADI”

“Vatandaşın belini büken vergi ve harçları artıran Ak Parti iktidarı, 16 milyon emekliden düşük gelirli olan 9 milyonunu temmuz zammından mahrum bıraktı” diyen Konya Milletvekili Hasan Ekici, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İktidar, en düşük memur maaşını 22 bin TL'ye çıkartırken yaptıkları artışı emekliye de yansıtacaklarını söylemişlerdi. Ancak bu sözlerinden kısa süre sonra vatandaşın belini büken vergi ve harçları artıran AK Parti iktidarı, 16 milyon emekliden düşük gelirli olan 9 milyonunu temmuz zammından mahrum bıraktı. Kök aylıkları 6 bin lira ve daha altında olduğu halde Hazine desteğiyle aylık gelirleri 7 bin 500 liraya yükseltilen milyonlarca emekli temmuz ayına ‘sıfır' zamla girdi. Kötü ekonomi yönetimi nedeniyle hazineyi boşaltan iktidar emekliye zam dahi yapamadı ve Ali Cengiz oyunu oynadı. Yapılan bu adaletsizlik vicdansızlığın hesabını emeklilerimiz size sorar” dedi.

Bu haber toplam 942 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim