• İstanbul12 °C
  • Ankara9 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hasan Ekici, Vergi ve Harçlardaki Artışı Meclis Gündemine Taşıdı
15 Temmuz 2023 Cumartesi 09:57

Hasan Ekici, Vergi ve Harçlardaki Artışı Meclis Gündemine Taşıdı

Hasan Ekici, Vergi ve Harçlardaki Artışı Meclis Gündemine Taşıdı

Saadet – Gelecek İttifakı Konya Milletvekili Hasan Ekici, TBMM Genel Kurulu'nda, vergi ve harçlardaki artışı meclis gündemine getirdi. Saadet – Gelecek İttifakı Grubunun verdiği araştırma önergesi AK Parti ve MHP’li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

 

Saadet - Gelecek İttifakı Grubu vergi ve harçlardaki artışın vatandaşlar üzerindeki yarattığı yükün araştırılması için meclise önerge verdi. Önerge Ak Parti ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

Saadet - Gelecek İttifakı Grubu Milletvekili Hasan Ekici, TBMM’de önerge üzerine söz aldı ve vatandaşların yaşadığı ağır ekonomik şartlara dikkat çekti. Yoksulluğu bitirmek için iktidara gelen Ak Partisi’nin 21 yılın sonunda milleti perişan ettiğini ifade eden Ekici, şunları söyledi:

“Bugün milletimiz ağır bir ekonomik yıkım yaşamaktadır. Faizler fırlamış, fiyatlar uçmuş vergiler katlanmış, dış ticaret açığı tarihi rekorlar kırmış, bütçe açıkları artmış. Ekonomideki kötüleşmeyi yaz yaz bitmiyor. Hangi ekonomik veriye baksanız dökülüyor. Yoksulluğu bitirmek için gelen iktidar 21 yılın sonunda milleti perişan hale getirdi. Milletimiz dalga dalga yayılan fahiş zamlarla ve kat be kat artan vergilerle inim inim inliyor. Milletimiz ağır bir ekonomik bedel ödüyor. Allah da millet de şahit ki Gelecek Partisi Genel Başkanımız Sayın Ahmet Davutoğlu, Başbakanken ülkemizin ve ekonomimizin bu hale gelmemesi için her türlü gayreti gösterdi.

“YOLSUZLUK EKONOMİSİNİ TAMAMEN BİTİRELİM”

“Bu hal, hal değil. Bu gidişat, gidişat değil” diyen Ekici, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Ya halimizi yenileriz ya da bir izmihlal yani çöküş bizi bekliyor demiştik. Bugün yaşadığımız ekonomik çöküşün yaşanmaması için iktidar sahiplerini o tarihlerde uyararak çağrıda bulunmuştuk. ‘Şeffaflık ve temiz siyaset’ demiştik. ‘Siyaset zenginleşme aracı olmasın, ihaleler kapalı kapılar ardından birilerine dağıtılmasın. Yolsuzluk ekonomisini tamamen bitirelim. İmar rantlarını kamuya kazandıralım. Atamalarda liyakati esas alalım. Akrabaları ve eş dostları devlet makamlarına getirmeyelim. Ortak aklı ve istişareyi partiye ve devlete hakim kılalım, adaleti yeniden tesis edelim’ demiştik. İktidar sahipleri bu çağrılara kulak vermek bir yana Sayın Ahmet Davutoğlu’nu genel başkanlığını yaptığı partisinden ihraç talebiyle disipline sevk ettiler. Hem de iktidar sahiplerinin sözde ‘Ömerler’ aradığı bir dönemde. İktidar sahipleri bu çağrılara kulak tıkamasalardı milletimiz bugün bu ekonomik bedeli ödemek zorunda kalmayacaktı. Bugün milletimize ödetilen bedelin sorumluları ekonomiyi, liyakatsiz kadrolara, damatlara ve Nureddin Nebatilere teslim edenlerdir. Bu bedelin sorumlusu emanet bilincini kaybederek ekonomiyi keyfi biçimde, hiç kimseye hesap vermeden yöneten iktidardır. Bu bedelin sorumlusu dinimizin ‘Nas’ gibi kutsal değerlerini siyasi bir argüman olarak kullananlardır.”

“ŞAHAP KAVCIOĞLU BİR BEDEL ÖDEDİ Mİ?”

Erdoğan’ın geçmiş dönemde Mehmet Şimşek için söylediği sözleri hatırlatan Saadet Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici şöyle konuştu:

“Mehmet Şimşek’e ‘faizci, dolandırıcı ve İngiliz vatandaşı’ dedikten sonra ekonomiyi kurtarması için yalvar yakar getirenler, bugün milletimizin yaşadığı perişanlığın sorumlusudur. Milletimiz bedel öderken, bu bedelin sorumluları olan iktidar yetkilileri herhangi bir siyasi ya da hukuki bedel ödediler mi? Mesela arka kapıdan Merkez Bankası’nın 128 milyar dolarını satan, Merkez Bankası rezervlerini eksi 60 milyar dolara kadar indiren, bugün yaşadığımız kur artışlarının ilk sorumlusu olan damat bakan nerede? Damat bakan hakkında Merkez Bankası mevzuatına aykırı olarak satılan 128 milyar dolar için herhangi bir idari soruşturma ve Meclis incelemesi yapıldı mı? Hayır. Şu anda 200 milyar olan, bütçede önemli bir açığa neden olan ve bugünkü vergi artışlarının önemli nedenlerinden birisi olan Kur Korumalı Mevduatı ‘çağın buluşu’ olarak tanımlayan Nureddin Nebati’nin ekonomik kararlarıyla ilgili herhangi bir TBMM incelemesi yapıldı mı? Hayır. Ülke

ekonomisini uçurumun kenarına getiren, ‘faiz sebep, enflasyon neticedir’ safsatasının savunucularından Şahap Kavcıoğlu bir bedel ödedi mi? Hayır. Bedel ödemek bir yana, BDDK Başkanı yapılarak ödüllendirildi. Ülkeyi ekonomik olarak uçurumun kenarına getiren liyakatsiz kadroların keyfi yerinde ama milletimiz artan fiyatların ve vergilerin altında ezilmekte”

“EMEKLİLERİMİZE ADALETSİZLİK YAPILMIŞTIR”

Emeklilerin önemli bir kısmının maaşlarının açlık sınırında olduğunu kaydeden Hasan Ekici, “Emeklilerimiz mevcut maaşlarıyla geçinemedikleri için her 3 emeklimizden birisi ya çalışıyor ya da kendine uygun bir iş arıyor. Yani emeklilerimizin önemli bir kısmı aslında gerçekten emekli olamıyor. Emeklilerimizin durumu böyleyken iktidarın emeklilerimize yaptığı yüzde 25’lik zam oranı kabul edilemez. Emeklilerimize eşitsizlik ve adaletsizlik yapılmıştır. Bunun düzeltilmesi gerekir. En az memur artış oranları kadar emeklilerimizin maaşları da artırılmalıdır. Diğer yandan en düşük emekli maaşı olarak belirlenen 7 bin 500 TL’de artan hayat pahalılığı karşısında adeta sefalet maaşına dönmüştür. 7 bin 500 TL ile emeklilerimiz nasıl geçinecekler?” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 929 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim