• İstanbul19 °C
  • Ankara25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
HÜDAVERDİ CAMİ YENİLENECEK
11 Aralık 2021 Cumartesi 10:24

HÜDAVERDİ CAMİ YENİLENECEK

 

Seydişehir İlçe Müftüsü Adem Bebek ve Hüdaverdi Camii Yaptırma Yaşatma Derneğini Başkanı Remzi Arıkan Belediye Başkanı Mehmet Tutal’ı makamında ziyaret ederek Milli Egemenlik Caddesi üzerinde bulunan Hüdaverdi Camisinin mevcut durumu değerlendirip yeniden yapılması konusunda fikir alış verişinde bulundular.

 

Alaylar 2 Mahallesinde bulunan mülkiyeti hazineye ait arsa için gerekli tahsis işlemlerinin yapıldığını kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal, "Hüdaverdi cami yanında yapılaşma ve yapı yoğunluğu tamamlanmış olması nedeni ile mevcut camimiz mahalle sakinlerimizin ihtiyacını karşılayamaz durumdaydı. Bu nedenle büyük ve modern bir camiye ihtiyacı duyulduğu konusunda mahalle sakinlerimiz ve cami yaptırma derneğimiz bizden talepte bulundular. Bizde hazineye ait arsanın Diyanet İşleri Başkanlığı adına tahsis edilmesi için girişimlerde bulunduk.

 

Yapılan tahsis işlemleri neticesinde bahse konu Alaylar 2 Mahallesi 638 ada 13 parselde bulunan Bin 437 m² taşınmaz üzerinde amacına uygun olarak cami yapılması kaydıyla Diyanet İşleri Başkanlığına tahsis edilmesi uygun görülmüştür.

 

Bu kapsamda Hüdaverdi Cami Yaptırma Yaşatma Derneğimiz ile birlikte koordineli bir şekilde çalışmalarımıza başlayarak yeni bir cami inşaatımıza başlayarak, mahalle sakinlerimizin hizmetine sunacağız. Camimizin yapılması konusunda hazine arazisinin Diyanet İşleri Başkanlığımıza cami yapılması amacıyla tahsis edilmesi konusunda bizlerden desteklerini esirgemeyen Çevre, Şehircilik ve İlkim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum’a, Konya Valimiz Vahdettin Özkan’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bu haber toplam 1112 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim