• İstanbul19 °C
  • Ankara24 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KARİKATÜRİST ÖZTÜRKLEVENT’E ZİYARET
11 Temmuz 2020 Cumartesi 10:02

KARİKATÜRİST ÖZTÜRKLEVENT’E ZİYARET

Belediye Başkanı Mehmet Tutal, hemşehrisi karikatür dünyasının önemli isimlerinden biri olan ulusal ve uluslararası yarışmalarda yüze yakın ödülü bulunan Ahmet Öztürklevent’i evinde ziyaret etti.

 

Başkan Tutal, Öztürklevent’in Seydişehir için büyük değer olduğunu kaydetti.

 

Ortaokul yıllarında karikatüre ilgisi olan ve yaptığı ilk karikatürle 1979'da Vatan gazetesinin açtığı Ulusal Karikatür Yarışması'nda Karikatürcüler Derneği Özel Ödülü alan Ahmet Öztürklevent'in ulusal ve uluslararası yarışmalarda 100'e yakın ödülü bulunuyor.

 

Seydişehir’li Ahmet Öztürklevent Karikatür dünyasının nefesini tutarak izlediği ve karikatür oskarı olarak nitelendirilen, binlerce karikatüristin katıldığı Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması'nda iki kez büyük ödülün sahibi oldu.

 

Seydişehir’in yetiştirmiş olduğu sanatçıların, kendisi için büyük değer olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Öztürklevent’le karikatürleri ve çalışmaları hakkında uzun süre sohbet etti.

 

Ortadoğu sorununu tüm çıplaklığıyla anlatan "AĞLAMA DUVARI" karikatür için ilk gördüğü anda etkilendiğini kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal, bu çalışması hakkında Öztürklevent’ten bilgi aldı.

 

Öztürklevent, karikatürüyle amacının dünyanın dikkatini Filistin sorunu ve Ortadoğu'ya çekmek olduğunu ifade ederek" Bu karikatürün gücünü gösteriyor. Karikatür çok önemli, işlevi olan, geniş halk kitlelerine hitap eden bir sanat. Ortadoğu sorunu dünyanın sorunudur. Bu sorunu karikatürle dile getirmeye çalıştım. Karikatürde ağlama duvarı var. İnsanlar ibadet ediyorlar, yukarıda ise aynı anda nişan almış askerler var" dedi.

Karikatürün özünde eleştiri olduğunu ifade eden sanatçı "Karikatürcü eleştirir. Asla kimseye boyun eğmez. Biz burada bir eleştiri getirdik. Bazı şeyler sözle anlatılmaz. Bu karikatür de Filistin sorununu gayet güzel anlatıyor" diye konuştu.

 

Sanatın ve sanatçının kendisi için çok önemli olduğunu kaydeden Başkan Tutal;” Seydişehir için çok büyük bir değersiniz. Ulusal ve uluslararası yarışmalarda başarılara imza atıyor, Seydişehir’in ismini duyuruyorsunuz. Çalışmalarınız ve başarılarınızdan dolayı sizi kutluyor, başarılarınızın devamını diliyorum. Ben AĞLAMA DUVARI isimli karikatürünüzü gördüğüm zaman çok etkilenmiştim. Her yaptığınız çalışma ayrı bir anlam ve değer taşıyor, ayrıca ders niteliğinde. Kaleminize ve bileğinize güç versin “dedi.

Olumsuzluklara tepkilerini karikatürle verdiğini kaydeden sanatçı ;"Dünyanın en büyük karikatürcüleri Türkiye'den çıkmıştır diyebilirim. Karikatür çok net olmalı, dolambaçlı yollara sapmadan, mesajını vermeli. Sersemletmeli, şoke etmeli. Benim karikatür anlayışım bu" diyerek sözlerini tamamladı.

 

Karikatürist Öztürklevent Belediye Başkanı Mehmet Tutal’a kendisinin de çok hoşuna gittiğini ifade ettiği çalışması olan Ağlama Duvarı’nı hediye dereken, Belediye Başkanı Mehmet Tutal’da kendisine hediye takdim etti.

Bu haber toplam 1197 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim