• İstanbul16 °C
  • Ankara15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“KÜLTÜR ELÇİLERİ DEĞERLER EĞİTİMİ PROJESİ”NİN PROTOKOLÜ İMZALANDI
01 Ocak 2022 Cumartesi 14:29

“KÜLTÜR ELÇİLERİ DEĞERLER EĞİTİMİ PROJESİ”NİN PROTOKOLÜ İMZALANDI

 

Seydişehir Kaymakamlığı, Seydişehir Belediye Başkanlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “Kültür Elçileri Değerler Eğitimi Projesi” protokolü imzalandı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda eğitim öğretim gören öğrencilere yönelik milli ve manevi değerlerin benimsenmesi amacıyla Seydişehir Kaymakamlığı, Seydişehir Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Kültür Elçileri Değerler Eğitimi Projesi’nin işbirliği protokolü Kaymakam Deniz Pişkin, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar tarafından imzalandı.

Seydişehir Kaymakamlığı ve Seydişehir Belediyesi ile birlikte birçok projeye imza atıklarını kaydeden İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar, “gerçekleştirilen projenin öğrencilerin milli ve manevi değerleri bağlı gençler olarak yetişmesinde büyük önem arz ediyor. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum “ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Seydişehir Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte ortaklaşa yürütülecek proje ile gençlere bilgili, şuurlu, düşünceli, şehir ve medeniyet bilinci aşılayıp milli ve manevi değerler eğitimi verilerek ailesine ve topluma fayda sağlayan, sevgi ve saygıyı benimseyen bireyler yetiştirilmesinin amaçlandığını kaydetti.

Başkan Tutal, “Değerler eğitimi projesi ile liseli öğrencilerimize yönelik eğitici öğretici filmler, belgeseller, slaytlar, panel ve konferanslar, münazara yarışmaları, doğa ve gezi yürüyüşleri, resim, fotoğraf, şiir yarışmaları vb. konularda eğitici öğretici eğitimler verilerek vatanına ve milletine faydalı nesiller yetiştirilmesinde yarar sağlayacak olan projemizi birlik ve beraberlik içerisinde imzalıyoruz. Biz gençlerimizin bilgiden hikmete ulaşabilen, kültürlü, manevi değerlerimizi özümsemiş birer birey olarak yetişmesini istiyoruz. Kendi öz değerlerine ve mahalli değerlerine saygı duymayı, onlardan haberdar olup, onlar üzerine kendini geliştirmeyi ve belli bir noktaya gelmelerini istiyoruz. Değerlerimizden olan iyilik, doğruluk, doğru sözlülük, yardımseverlik,

dürüstlük en önem verdiğimiz konulardandır. Ama bizim kendi milletimize ait öz değerlerimiz vatan sevgimizdir, bayrak sevgimizdir, millet sevgimizdir. Bu hususu da kapsayan projemizi İlçe Kaymakamlığımız ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte okullarımızda gerçekleştireceğiz. Bu projenin hayat geçirilmesinde emeği geçen Kaymakamımız Deniz Pişkin’e, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Tahir Kibar’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum “ifadelerini kullandı.

Projenin Seydişehir’de hayırlara vesile olmasını dileyen İlçe Kaymakamı Deniz Pişkin, “değerler eğitimi projesi, “Eğitim alanındaki her yatırım bizlerin en asli görevleri arasında yer almaktadır. Bizler de bu bilinçle çalışmalarımızı yürütüyor, bu kapsamda projeler geliştirmeye devam ediyoruz. Belediyemiz ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte hayata geçireceğimiz “Kültür Elçileri Değerler Eğitimi Projesi” içerik olarak Seydişehir’imizin gençlerine önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum. Bu proje ile birlikte gençlerimiz, milli manevi değerlerimizi özümsemesini, üreten, ürettiğini geliştirebilen, yeniliklere açık birer birey olmasını hedefliyoruz. Sadece maddi kalkınma değil, manevi kalkınmanın da temellerini bu projemiz ile birlikte adımını atıyoruz. Böylesi bir projenin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ediyor, projemizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.” diye konuştu.

Bu haber toplam 946 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim