• İstanbul14 °C
  • Ankara14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay
09 Ekim 2023 Pazartesi 16:45

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay

Hedefimiz, "Nitelikli personel, nitelikli hizmet, daha rafine Turizm"

 

Marmaris Belediyesi olarak bizler, özellikle son 10 yılda, Marmaris turizminde nicelik olarak artışa rağmen nitelik olarak bir gerileme gözlüyor ve alışık olduğumuz yabancı ülkelerin turistlerini daha az görüyoruz.

Marmaris’imizin doğal güzelliğinin yanı sıra sahip olduğu diğer zenginliklere(tarihi ve kültürel) yönelik istekte bulunan,o amaçla gelen yabancı misafirlerimiz giderek azalıyor.

Diğer taraftan turistik işletmelerimizde(otel, restoran,…..) çalışan ara elemanlarımızın mesleki açıdan yetersizliği genel puanımızı etkiliyor ve’’ nitelikli personel, nitelikli hizmet, daha rafine turizm’’ gerçeğinden uzaklaştığımızı görüyoruz böylece daha üst katman turizmin önemli beklentilerini giderek karşılayamaz hale geliyoruz.

Turizmde çalışan ara kadrolarımızın mesleki açıdan nitelikli hale getirilmesi için Milli Eğitim Bakanlığının Halk Eğitim ve Mesleki Eğitim Müdürlükleri kanalı ile gerçekleştirdikleri kurslar sorunu bütünüyle çözemediğini gözlemlediğimizden bizler Marmaris Belediyesi olarak ülkemizde Yerel Yönetimler adına bir ilki başlatarak işletmelerimizde çalışanlara nitelik arttırıcı mesleki eğitimler tasarladık. Servis, Kat  Hizmetleri, Mutfak ve Ön Büro gibi ana başlıklarda eğitim verebilmek için Marmaris Belediyesi ,Marmaris Ticaret Odası, Marmaris Getob (Güney Ege Turistik İşletmeler Odaları Birliği), Türsab  (Türkiye Seyahat  Acentaları  Birliği) olarak bir araya geldik. Uzun toplantılar yaparak eğitim programlarını ve sürelerini, başlangıç ve bitiş tarihlerini, eğitim verilecek branşları belirledik. Marmaris’imizde uzun yıllar branşlarında başarıyla  çalışmış, deneyim ve mevkii sahibi olmuş, köşe başı liderleri olarak niteleyebileceğimiz  kişilerden eğitici kadrolarımızı oluşturduk. Yerelden oluşturduğumuz bu kadrolar ile hem eğitime, hem Marmaris’e hem de felsefeye daha fazla aidiyet sağlamış olduk.

Tüm bu interaktif toplantılarda  uzlaşı sonrası girişimimizi Marmaris Halk Eğitim Müdürlüğü ile paylaşıp desteklerini alarak geçen yıl Marmaris Belediyesi adına ilk mesleki eğitim kursunu başlattık. Kat Hizmetleri ve Servis branşında 15 kursiyeri (ara elemanı) 3 ay süreyle eğittik, işletmelerimizde  barındırdık, günlük ihtiyaçlarını karşıladık ve eğitim sonucu her birinin istihdamını sağladık.

Bütün işletmelerimiz bu projemize destek verdiği için ve ihtiyacın yüzlerce/binlerce olduğunu bildiğimizden bu yıl Marmaris Belediyesi olarak yine aynı Meslek Odalarımızla ,Halk Eğitim /Mesleki Eğitim Müdürlüklerimizle oluşturduğumuz protokol gereği , Hizmet sektöründe çalışanlara mesleki formasyon kazandırabilmek için geçen yıl ki eğitimin çok daha büyüğünü daha organize olarak başlatıyoruz.

Böylece Yerel Yönetim olarak çok önemli bir sosyal sorumluluk projesini hizmete sokacağız.

Bu amaçla kurs sonunda istihdamı garanti,barınma sorunu olmayan bir eğitim sürecinden geçmek isteyen ve Turizm sektöründe çalışmak isteyenleri Marmaris’e davet ediyor ve projemizin duyurulması ve kursiyer bulunmasında katkı sağlanması adına sizlerden yardım bekliyoruz.

Bu haber toplam 685 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim