• İstanbul16 °C
  • Ankara23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Millet İttifakı Partileri
05 Kasım 2022 Cumartesi 13:09

Millet İttifakı Partileri

BOZKIR YOL KAVŞAĞINDAKİ KAZALARA DİKKAT ÇEKTİ

 

Seydişehir’de Millet ittifakına mensup muhalefet partileri, sık sık kazaların meydana geldiği Seydişehir-Bozkır yol kavşağında, CHP İlçe Başkanı Orhan Özel, İyi Parti İlçe Başkan Yılmaz Dönderici, Saadet Partisi İlçe başkanı Harun Erkan, Gelecek Partisi İlçe Başkanı Hayati Topaç başta olmak üzere yönetim kurulu üyeleri ve partililerin katılı ile basın açıklaması yaptı.

Millet İttifakı adına basın açıkla metnini CHP İlçe başkanı Orhan Özel yaptı,

 

Özel yaptığı açıklamada; “Sayın İlçe Başkanlarım, İlçe Yöneticilerim, STK temsilcileri, Basın mensupları, sevgili Seydişehirliler; Ülkemiz ve İlçemizin sorunları için duyarlılık gösterip Basın açıklamamıza katılımınızdan dolayı herkese çok teşekkür ediyoruz. Hoş geldiniz, şeref verdiniz.

Burada Konya- Antalya Devlet Karayolu bağlantısı, Seydişehir Çevre Yolu üzerindeki Karabulak Sanayi ve şu anda bulunduğumuz Bozkır Yolu Kavşakları, geçişlerinde yaşanan yoğun Trafik kazalarına dikkat çekmek maksadı ile toplanmış bulunuyoruz. Bu basın açıklamasını ; Millet İttifakını oluşturan Partiler; Seydişehir Cumhuriyet Halk Partisi, İyi Parti, Saadet ve Gelecek Partileri tarafından ortak düzenlemiş bulunmaktayız.

Sevgili Seydişehir halkı; Bilindiği üzere İlçemiz İç ve Orta Anadolu’yu Akdeniz’e bağlayan, Türkiyenin en önemli ve yoğun yollarından biri olan Konya- Antalya devlet yolu üzerinde bulunmaktadır. Bu yoldan her yıl milyonlarca araç geçiş yapmaktadır. Özellikle yazın, Turizm sezonunda trafik adeta kilitlenmektedir. Buda doğal olarak trafik kazalarının yoğun yaşanmasına neden olmaktadır. Ancak özellikle ilçemizin en önemli bağlantı yolları üzerindeki, Karabulak, Sanayi Kavşağı ile Bozkır yol kavşakları adeta ölüm kavşakları haline gelmiştir. Bu iki kavşakta nerede ise her gün ölümlü yâda yaralanmalı ciddi kazalar olmakta, milyonlarla ifade edilebilecek mal kayıplarına, yüzlerce canların yanmasına, yuvaların yıkılmasına, kısaca yüreklerde büyük ızdıraplar oluşmasına neden olmaktadır. Bu kazalar bazen Ülkemizin uzak bir köşesinden, hiç tanımadığımız, tatilinden dönen bir masum aile, bazen traktörü ile işinden dönen yorgun bir çiftçi, bazen servisle işine giden bir işçi veya derslerine yetişmeye çalışan yavrularımız olabiliyor. Bazen de; son bir hafta içindeki kazalarda gördüğümüz üzere; Taşağıllı Osman Deniz amcamız, yada Gevreklili Eczacı Numan Kılınç kardeşimiz olabiliyor. Her biri vicdanımızda ağır yaralar açıyor. Evet itiraf edelim, doğrudur ateş düştüğü yeri yakar. Zaten yakmaya devam ediyor da. Ancak bu ateşi söndürmez isek, her an bizi de yakacaktır. Arkadaşlar bu iki kavşakta meydana gelen kazaları listelemek istedim, inanın sayfalar yetmedi. Nerede ise her gün bir kaza olmakta, insanların canı yada malı kayıp olmaktadır. En büyüklerinden iki basit örnek 2017 Aralık ayındaki kazada 18 yaralı, 2022 Mart ayında ise 14 yaralı meydana gelmiştir.

Gerekli tedbirlerin alınması için bizler defalarca basın açıklaması yaptık. Sosyal Medyadan yazdık, İlgilileri sözlü yada yazılı olarak uyardık. Ayrıca uzun yıllardan bu yana, bir çok kişi yada kurumların, STK ların da bunca çabasına rağmen hep olumsuzluklar yaşanmaya devam edilmiştir. Maalesef yetkililer ve siyasi sorumlular feryadımızı duymadılar yada duymak istemiyorlar. Aslında biz Ülkemizin bir çok yerinde, neredeyse uyduruk yollar üzerine dev kavşak ve üst geçitler yapıldığını görüyoruz. Ancak ülkemizin en hareketli yolarından biri üzerinde olan, ilçemizdeki trafiğin en yoğun olduğu bu iki kavşağına çare bulunulmamaktadır. Benzeri durumlar Alacabel Tüneli, Seydişehir-Bozkır yolu ve Suğla Havzası Sulama ve benzeri onlarca proje de görülmüştür. Bu ağır vebalin sorumluluğu ilçeyi ve ülkeyi yönetenlerin, kısaca AKP iktidarının ve duyarsız bürokrasinin üzerindedir. Maalesef İlçemiz İktidar nezdinde iyi temsi edilememekte, sesini duyuramamakta ve zayıf kalmaktadır. Bu vb.

nedenlerle, madi yada manevi daha fazla canlar yanmadan; Seydişehirliler olarak birlikte harekete geçmek zorundayız. Özellikle, hemen bu iki kavşakta alt ve üst geçit vb. çözümlerin üretilmesini istiyor, rica ediyor, canlar gitmesin diye yalvarıyoruz. Bu konuda, bugüne kadar öne sürdükleri hiçbir bahaneyi de kabul etmiyoruz.

Buradan tüm Seydişehirliler ve canı yananlar adına; Bölge, özellikle de Konya Ak Parti Milletvekillerine, Konya Valiliğine, Karayolları Bölge Müdürlüğüne, Ulaştırma Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığına sesleniyoruz. Artık duyun feryadımızı. Bozkır ve Sanayi Yol kavşaklarına hemen, acele Alt, üst geçit istiyoruz. Niyetimiz kesinlikle bu konudan, kargaşa yada siyasi bir rant çıkarmak değildir. İsyanımız Seydişehir’in bu derece sahipsiz kalmasınadır. Bu sorunlar çözülmezse, Seydişehir halkı seçimlerde bunun hesabını görecek iradeye sahiptir. Sevgi ve saygılarımız ile kamuoyuna duyurulur” görüşlerine yer verdi.

Bu haber toplam 1225 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim