• İstanbul12 °C
  • Ankara14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MÜZİK RUHU BESLER
07 Kasım 2020 Cumartesi 10:36

MÜZİK RUHU BESLER

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Seydişehir’de yaptığı müziklerle ve verdiği müzik eğitimleriyle adından söz ettiren Aranjör Celalettin Gelmez’i ziyaret ederek çalışmalarında başarılar diledi.

Aranjör Celalettin Gelmez’i işyerinde ziyaret eden Başkan Tutal, Gelmez’in müzik alanında başarılarını severek takip ettiklerini, başarılarıyla övündüklerini belirtti.

Başkan Tutal, “edebiyattan el sanatlarına, güzel sanatlardan müziğe kadar ilçemiz birçok değere sahip. Bu değerlerden birisi de yapmış olduğu besteler ve vermiş olduğu müzik eğitimleriyle adından sıkça söz ettiren eski öğrencim Celalettin Gelmez’e hem teşekkür etmek, hem de desteğimizi iletmek adına iş yerinde ziyaret ettik. Bunun yanında müzik alanında önemli çalışmalara imza atan Celalettin kardeşimizle belediye olarak birlikte birçok çalışmaya imza atmak istiyoruz. Bu kapsamda gerek gençlik merkezimiz bünyesinde, gerekse KOMEK ve Halk Eğitim merkezimiz bünyesinde Seydişehir’imizin gençlerine daha çok müzik eğitimi vermeyi planlıyoruz. Bu vesileyle şehrimizin genç ve üretken Aranjörü Celalettin Gelmez’e müzik hayatında başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Aranjör Celalettin Gelmez, müziğe ilgisinin, dedesinin devamlı çaldığı kabak kemane ile birlikte başladığını, o günden bu yana her geçen gün müzik alanında kendini geliştirdiğini ifade etti. Gelmez, “dedemin çaldığı kabak kemane ile müziğe ilgim olduğunu fark ettim. Daha sonra abimin hediye ettiği gitar ile birlikte müziğe ilgim en üst seviyeye ulaştı ve gitarla gönül bağım oluştu. Bu aşamadan sonra daha çok çalışarak bu alanda birçok eser oluşturduk. Bu çalışmalarımızdan “Antalya’da” isimli şarkımız, ulusal bir müzik kanalında şu anda yayınlanıyor. Bunun yanında reklam müziği, jingle ve dizi müziği oluşturuyoruz. Yine aynı şekilde ortaya koyduğumuz başka bir eser şu anda Kültür ve Turizm Bakanlığında yer alıyor. Buna benzer çalışmalarımıza yoğun bir şekilde devam edeceğiz. Çünkü müzik ruhu besler” dedi.

Müzik alanındaki eğitim çalışmalarını da Başkan Tutal’a aktaran Aranjör Gelmez, konuşmalarını şu şekilde sürdürdü, “birçok enstrümanla eğitim faaliyetlerimiz devam ediyor. Bugün gitar, bağlama, ud, keman gibi enstrümanlarla eğitim veriyoruz. İnşallah Başkanımız Mehmet Tutal’ın da belirttiği gibi Seydişehir’imizin gençlerine daha çok müzik eğitimi vermekten büyük mutluluk duyacağım” dedi.

Kendisinin Barış Manço hayranı olduğunu da dile getiren Sanatçı Gelmez, Başkan Tutal’a Barış Manço’nun “Dağlar Dağlar” şarkısını seslendirdi.

morton-2.jpgmorton-3.jpg

Bu haber toplam 821 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim