• İstanbul20 °C
  • Ankara21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ÖZÇELİK-İŞ SENDİKASI SEYDİŞEHİR ŞUBE BAŞKANLIĞI
23 Kasım 2019 Cumartesi 13:01

ÖZÇELİK-İŞ SENDİKASI SEYDİŞEHİR ŞUBE BAŞKANLIĞI

"Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum"

Özçelik-İş Sendikası Seydişehir Şube Yönetim Kurulu Adına Başkan Ferhat ÇELİKBAŞ Öğretmen günü ile ilgili bir mesaj yayınladı ; mesajında şu ifadelere yer verdi.

"Hz. Ali (R.a)'ın bu kısa sözünde çok büyük manalar yüklüdür. Her şeyden önce okumanın, ilim öğrenmenin, eğitimin önemi vurgulanmaktadır.Bilmek öğrenmekle olur. Öğrenme ve öğretmede, medeniyetlerin ilerlemesi ve yükselmesinin en önemli aktörleri hep öğretmenler olmuştur. Öğretmen, insan yetiştiren bir sanatkardır. Bu sanatın adı, eğitim, davranışları değiştirme sanatı. Kişide olumlu, faydalı davranışların yerleşmesi, olumsuz davranışların sonlandırılması amacıyla sürdürülen sistematik bir program, insanı insan yapan bir süreçtir. İnsanın insan olabilmesi, onun beşikten mezara kadar bir eğitim sürecinden geçmesini zorunlu kılar. Bu sürecin en önemli öğesi öğretmendir. Öğretmen, kendisine emanet edilen çocukların “insan” olarak yetişebilmeleri için onları maddi ve manevi açıdan sevgiyle şekillendirir. Bu, öğretmenlerin, birer sanatkâr olduklarının bir göstergesidir. Öğretmen, yaratılanların en şereflisi olan insanı yetiştiren, gelişimine katkı sağlayan ve terbiye eden sanatkardır.
Baş Öğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Şehit Ögretmenlerimiz olmak üzere, ebediyete intikal etmiş ögretmenlerimize ALLAH'tan Rahmet diler.Tüm Ögretmenlerimizin gününü kutlar,Vatana Millete faydalı daha nice öğrenciler yetiştirmeleri temennisiyle saygılar sunarım." dedi.

 
Bu haber toplam 775 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim