• İstanbul14 °C
  • Ankara13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Şehit Uysal’a doğum günü
31 Ağustos 2019 Cumartesi 11:21

Şehit Uysal’a doğum günü

Diyarbakır’da görev yapmakta iken, PKK’lı hainlerce pusu kurularak şehit düşen Jandarma Kıdemli Üstçavuş Mehmet Uysal, 30 Ağustos zafer kutlamalarına denk gelen doğum gününde protokol üyeleri ve oğlu İlker Uysal tarafından mezarı başında anıldı.

Babasını daha 9 yaşında iken kaybeden oğul İlker Uysal, Çok sevdiği babasının mezarına doğum gününde Kaymakam Aydın Erdoğan, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Cumhuriyet Başsavcısı İzzet Kardoğan, İlçe Jandarma Komutan Vekili Asb. Kd. Bçvş. Ufuk Memiş ve İlçe Emniyet Müdürü Kasım Özdemir ile birlikte çiçek bıraktı.

İlker Uysal gazetemize yaptığı açıklamada, ‘Küçük kardeşim 1.5 yaşındaydı. Babasız büyümek çok zor. Her hafta annem ve kardeşimle birlikte babamın mezarını ziyaret ediyorum. Ama bugünkü ziyaret çok anlamlı. Zafer ayında doğum günü olması bizi daha hüzünlü kıldı. Değerli büyüklerimizle dua okuduk. Cenneti mekân olsun. Hiç unutmayacağız’’ dedi.

30 Ağustos 1959 tarihinde Seydişehir’de doğan şehit Jandarma Kıdemli Üstçavuş Mehmet Uysal, Diyarbakır İli Bismil İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı Tepe Jandarma Karakolunda Karakol Komutanı olarak görev yapmakta iken 23 Kasım 1993 tarihinde Ağıllı Köyü mevkiinde PKK terör örgütü mensuplarının kurduğu pusuda girilen çatışmada şehit olmuştu.

Bu haber toplam 1458 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim