• İstanbul25 °C
  • Ankara31 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SEYDİŞEHİR BİSİKLET FESTİVALİ SONA ERDİ
11 Temmuz 2020 Cumartesi 10:07

SEYDİŞEHİR BİSİKLET FESTİVALİ SONA ERDİ

Seydişehir Belediyesi ve Seydişehir Doğa Sporları ve Bisiklet Derneğinin bu yıl ilkini düzenlediği Bisiklet Festivali sona erdi.

 

Festival kapsamında gerçekleştirilen Kuğulu Park Kamplı Bisiklet Turu'na Türkiye'nin 35 farklı ilinden toplamda 150 bisikletsever katıldı.

 

Seydişehir Belediyesi ve Seydişehir Doğa Sporları ve Bisiklet Derneği tarafından düzenlenen bisiklet turuna katılan bisikletseverler üç gün süren etkinlikte Seydişehir ve sınırları içerisinde yer alan toplam 182 kilometrelik güzergah boyunca pedal çevirdi.

 

İlk etabı 64 kilometre, ikinci etabı 73 kilometre olan etabın tamamlanmasının ardından Kuğulu Parkta geceyi geçiren bisikletseverler, burada kamp ateşi etkinliğine katıldı. Kamp ateşi etkinliğine Kaymakam Aydın Erdoğan, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, İçe Jandarma Komutanı Yahya İsa Koca, İlçe Emniyet Müdürü Kasım Özdemir katılarak sporculara katılım belgesi verdi.

 

Turun üçüncü etabında ise bisikletseverler 45 kilometrelik Boyacıoğlu Köprüsü, Çar Oluğu, Gökçehüyük Göleti, Taraşçı, Taraşçı 1 Göleti, Seydişifa Termal Tesisleri, Adile Baysal Kültür Sanat evi, Seyidharun Veli Cami ve Kuğulu güzergahında pedal çevirdi.

 

Belediye Başkanı Mehmet Tutal’da son gün etabına katılarak bisiklet severlerle pedal çevirdi.

 

Bisiklet ve yüzme sporlarının insan sağlığı için önem arz ettiğini kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal; “sizlerle birlikte pedal çevirmek güzeldi. İnsan sağlığı için yüzme ve bisiklet sporu gerçekten keyif verici. Aslında bende bisiklet sporuna yabancı değilim. Çocukluğum ve gençliğimde köyden okula bisiklet ile gider gelirdim.

Bu tür organizasyonlar şehrimizin tanıtımına, turizme büyük katkı sağlıyor. Doğa ve tabiat güzelliklerini içinde barındıran ilçemizin dört bir tarafı görülmeye değer. Eşsiz manzaraları ile dağcılık ve doğa sporları açısında oldukça elverişli bir bölge. Seydişehir dağcılık, yürüyüşler ve tracking açısından çok güzel parkurlara sahip olan bir yer. Kaya yapısı dağcılık sporuna çok elverişli. Ben festivalimize katılan herkese teşekkür ediyorum “dedi.

 

Adile Baysal Kültür ve Sanatevi ile SeyidharunVeli Camini ziyaret eden bisikletseverler, Kuğulu Kamp alanına geçerek burada bir daha yıl festivalin yeniden düzenlenmesi temennisinde bulunarak ilçeden ayrıldılar.

bisiklet-festivali-sona-erdi.jpg

Bu haber toplam 839 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim