• İstanbul19 °C
  • Ankara20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SEYDİŞEHİR DEVLET HASTANESİNDE PALYATİF BAKIM MERKEZİ HİZMETE GİRDİ
08 Kasım 2021 Pazartesi 08:52

SEYDİŞEHİR DEVLET HASTANESİNDE PALYATİF BAKIM MERKEZİ HİZMETE GİRDİ

Konya’nın Seydişehir İlçesinde faaliyette bulunan Devlet Hastanesi bünyesine kazandırılan 10 yataklı palyatif bakım merkezi hizmete açıldı.

Hastane başhekimi Uzm. Dr. Havva Turaç Cingöz, Palyatif bakım, Çeşitli hastalıklar nedeniyle tam olarak iyileşemeyen hastalara yardım etmeyi amaçlayan bir tıp alanı olduğunu belirterek hastanın acı çekmesinin giderilmesi ve yaşam kalitesinin artırılmasına odaklı bir bakım şekli olduğunu söyledi.

Başhekim Cingöz, ‘’Hastalığı iyileştirme amaçlı tedavilerin amacına ulaşamadığı durumlarda palyatif bakım devreye girer ve hastanın şikayetlerine yönelerek yaşam kalitesini artırmayı hedefler. Amaç hastaların yaşamına yıllar değil yıllarına yaşam katmaktır. Bu nedenle palyatif bakım günümüzde insan hakları değerleri arasında sayılmaktadır. Bu servisin hizmete açılmasında bizden desteklerini esirgemeyen İl Sağlık Müdürümüz Prof. Dr. Mehmet Koç hocamız olmak üzere tüm yetkililere teşekkür eder, Palyatif Bakım Merkezimizin ilçemiz için hayırlara vesile olmasını temenni ederiz.’’ diye konuştu.

Bu haber toplam 888 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim