• İstanbul23 °C
  • Ankara25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SEYDİŞEHİR İLÇE BAŞKANI ORHAN ÖZEL 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI NEDENİ İLE BİR MESAJ YAYIMLADI
29 Ağustos 2020 Cumartesi 10:18

SEYDİŞEHİR İLÇE BAŞKANI ORHAN ÖZEL 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI NEDENİ İLE BİR MESAJ YAYIMLADI

Orhan Özel, mesajında, 30 Ağustos'un tarihin önemli dönüm noktasından biri olduğunu kaydetti.

Özel, "Dumlupınar da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kumandasındaki Türk Kurtuluş Ordusunun, arkasına emperyalist devletlerin desteğini almış Yunanlıları bozguna uğrattığının ve akabinde 'ilk hedefimiz Akdeniz’dir ileri' emri ile düşmanı denize döküşümüzün başlangıcı olan Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin 98.yıl dönümüdür 30 Ağustos."dedi.

"30 Ağustos milli bilinci ve beraberliğe sahip, hür yaşamış Türk milletinin her koşulda ve her türlü güçlüğe karşı hür yaşayacağını tüm dünyaya gösterdiği gündür "şeklinde ifade eden Özel, şöyle devam etti:

"1.Dünya Savaşı'nın sonunda itilaf devletleri Mondros Ateşkes Antlaşmasına dayanarak Anadolu'yu işgale başlamıştır. Osmanlı yönetimi bu işgale sessiz kalarak vatanı ve milleti koruma görevini yerine getirememiştir. Anadolu'nun her yerinde; kadını erkeği, zengini, fakiri, işçisi ,köylüsü, esnafı, genci, yaşlısı ve dahası din adamları, toplumun her kesimi düşmana karşı Kuvva-i Milliye ruhu ile mücadeleye başlamıştır.

Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Anadolu'ya geçerek Türk milletini örgütlemiş ve Kurtuluş Savaşını başlatmıştır. O'nun önderliğinde 6 emperyal devlete karşı başlatılan Kurtuluş Savaşı 30 Ağustos 1922'de kazanılan Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nden sonra Yunanlıları denize dökülmesiyle zaferle sonuçlanmıştır.

Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde milli mücadeleyi kazanan Türk devleti Osmanlı yönetiminin imzaladığı ve Türk milletini yok sayan, vatansız ve esir kılan Sevr Antlaşmasını çöpe atmış onun yerine milli sınırlarda bağımsız Türk Devletini ön gören Lozan Antlaşmasını itilaf ve dünya devletlerine kabul ettirmiştir."

"Mustafa Kemal Atatürk sadece vatanımızı düşmandan kurtararak Türkiye Cumhuriyeti Devletini kurmakla kalmamış, kurduğu Türkiye Cumhuriyeti devletini yaptığı inkılaplarla çağdaş bir ülke haline getirmiş ve bu anlamda tüm dünyaya, özellikle de mazlum milletlere önder ve örnek olmuştur.

Biz Atatürk'ün kurmuş olduğu Cumhuriyet Halk Partisi olarak milli mücadele ruhuyla Atatürk'ün bize emaneti olan çağdaş Türkiye Cumhuriyeti Devletini Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bize göstermiş olduğu istikamette muasır medeniyetlerin daha ilerisine taşımak için mücadele içinde olacağız.

Dahası yine bugünlerde Emperyalist Batı devletlerini arkasına alan Şımarık Yunan küstahlığına karşı Kuvayı Milliye ruhu ile devletimiz ve milletimiz ile beraber hadlerini bildirmesini de iyi biliriz.

Maalesef bugünlerde Pandemi süreci bahane edilerek, Milli günlerimiz unutturulmaya çalışılmaktadır. Ancak unutulmamalıdır ki, Milli Bayramları kutlayamayan uluslar bütün değerlerini kaybetmeye mahkûmdur. Dünya var oldukça En büyük Türk Atatürk ve Zaferlerini hep anacağız. Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Vatanı için mücadele vermiş aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz. Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını en içten dileklerimizle kutlarım. "ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 840 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim