• İstanbul22 °C
  • Ankara26 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SEYDİŞEHİR MAHALLESİNİN KONTEYNERLERİNİN KURULUMUNA BAŞLANDI
25 Şubat 2023 Cumartesi 10:33

SEYDİŞEHİR MAHALLESİNİN KONTEYNERLERİNİN KURULUMUNA BAŞLANDI

 

Seydişehir Kaymakamlığı, Seydişehir Belediyesi ve Seydişehir STK’larının başlatmış olduğu Seydişehir Depremde Tek Yürek kampanyası kapsamında deprem bölgesi Elbistan’da kurulacak olan Seydişehir Mahallesi için çalışmalar hızla devam ediyor.

Başkan Tutal, Elbistan'da kurmakta olduğumuz Seydişehir Konteyner Mahallesi'nin kalıcı yeri için ekiplerin alt yapı ve üst yapı keşif çalışması yaparak hazırlıkların başladığını kaydetti.

 

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesine gönderilen Seydişehir Mahallesinin ilk konteynerlerinin deprem bölgesinde kurulumuna başladıklarını ifade eden Başkan Tutal, “Seydişehir Depremde Tek Yürek kampanyamız kapsamında deprem bölgesinde kuracağımız Seydişehir Mahallesi için üretilen konteynerlerimizin kurulumuna başladık. 21 m²lik konteynerlerimizin içerisinde 2 adet çift kişilik ranza, yatak, battaniye, yastık, soba, odun, mutfak tüpü vb. ev eşyaları kullanıma hazır bir şekilde bulunuyor. Depremzede vatandaşlarımız hazırlamış olduğumuz konteyner evlerimizi direk kullanmaya başlayabilecek. Kampanyamız kapsamında üretilen diğer konteynerlerimizin üretimi bitenleri doğrudan Elbistan’a göndererek kurulumlarına devam edeceğiz. Depremzede kardeşlerimizin her zaman yanındayız” dedi.

Ülkemizde yaşanan her felakette Seydişehir’in en önde yardıma koşan ilçelerin arasında yer aldığını belirten Başkan Tutal, “Seydişehir’imizin yardımlaşması ve dayanışması her zaman en üst seviyede olmuştur. Ülkemizi derin üzüntüye boğan bu deprem felaketinde de yardıma koşan ilk ilçelerden biri olduk. Bugüne kadar el ele, gönül gönüle “Seydişehir Depremde Tek Yürek “ kampanyası kapsamında 32 adet yardım tırı, gönüllü arama kurtarma ekibi, iş makinası, küçükbaş hayvan desteği, konteyner mahallesi kurulumu gibi çalışmalarla yaraları sarmaya çalışıyoruz. Aynı zamanda deprem bölgesinden ilçemize gelen 1350 depremzede kardeşimizi misafir ederek Seydişehirli hayırsever ve yardımseverlerimizle kardeşlerimizin yaralarını hafifletmeye çalışıyoruz. Elbistan’da Seydişehir Mahallesi için dayanışma içerisinde olma zamanıdır. Birçok vatandaşımız konteyner için bağışta bulundu. Yine bağışta bulunmak isteyen vatandaşlarımız için 1 adet Konteyner bedeli 35 bin liradır. Yardımda ve bağışta bulunan tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Yaşanan felakette Kaymakamlığımız, Belediyemiz, Stk’larımız, Mahalle Muhtarlarımız, Siyasi Parti İlçe Başkanlarımız ile birlikte başlattığımız depremin yaralarını sarma seferberliğinde bizlere desteklerini esirgemeyen elini taşın altına koyan tüm Seydişehirli hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun” ifadelerinin kullandı.

Bu haber toplam 1197 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim