• İstanbul19 °C
  • Ankara22 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SEYDİŞEHİR’DE İŞ YERLERİNİN TAŞIYICI SİSTEMLERİNİ DENETLENDİ
25 Şubat 2023 Cumartesi 10:27

SEYDİŞEHİR’DE İŞ YERLERİNİN TAŞIYICI SİSTEMLERİNİ DENETLENDİ

 

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, işyerlerinde kolon ve kirişlerde kesilme olup olmadığını denetledi.

 

Asrın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş depreminden sonra ilçede önlemleri artıran Belediye Başkanı Mehmet Tutal, belediye bünyesinde görev yapan inşaat mühendisi ve mimarlardan oluşan ekiple market, oto galeri gibi geniş alanda hizmet veren işyerlerinin taşıyıcı sistemlerinde sonradan değişiklik yapılıp yapılmadığını denetlemeye devam ediyor.

 

Başkan Tutal, üst katlarında konut bulunan çok katlı binalarda yapının iskana uygun olup olmadığı konusunda da denetimlerinin devam edeceğini kaydetti.

 

Hemşehrilerinin hayatını tehlikeye atacak olan çalışmaya hiçbir zaman müsaade etmeyeceklerini kaydeden Belediye Başkanı Tutal, “Kahramanmaraş merkezli olan ve 10 ilimizi etkileyen asrın felaketi olarak yaşanan büyük depremler ülkemizi derin bir hüzne boğdu. Yaşadığımız bu acılardan mutlaka ders almalıyız. Depremin ardından afet bölgesindeki hasar tespit çalışmalarında, bazı yapıların bodrum ve zemin katlarındaki iş yerlerinin kolon, kiriş ve deprem perdelerinin yıkılmak veya kırılmak suretiyle, binaların taşıyıcı sistemine zarar verildiğini öğrendik. Biz de olası bir depremde can ve mal güvenliğini korumak adına harekete geçerek, mimar ve mühendis çalışma arkadaşlarımızdan oluşan bir ekip kurduk. Arkadaşlarımızla, ilçemizdeki market, oto galeri, kafeterya, mobilya showroom ve benzeri işyerlerinin taşıyıcı sistemlerinin mimari ve statik projelerine uygun olup olmadığına yönelik denetimlere başladık. İş yerlerinde kolon ve kiriş kontrolü gerçekleştiriyoruz. Hemşehrilerimizin hayatını tehlikeye atacak hiçbir projeye, izinsiz hiçbir müdahaleye izin vermeyeceğiz. İzinsiz ve yasal olmayan herhangi bir müdahaleye rastlanması halinde hukuki adımlarımızı atacağız” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 1542 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim