• İstanbul15 °C
  • Ankara22 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SEYDİŞEHİR’DE KADIN ÜRETİCİLERİN ÜRÜNLERİ KATMA DEĞER SAĞLAYACAK
12 Kasım 2022 Cumartesi 13:44

SEYDİŞEHİR’DE KADIN ÜRETİCİLERİN ÜRÜNLERİ KATMA DEĞER SAĞLAYACAK

Seydişehir Belediyesi tarafından Konya-Antalya Çevre yolu üzerine yapılan Unlu Mamüller ve Butik Dükkanlar projesinin yanında hayata geçirilecek olan Üreten Kadınlar Projesinin ihalesi gerçekleştirildi.

 

Belediye Başkanı Mehmet Tutal, hayata geçirilecek projede 33 adet ahşap yöresel ürün satış standı ile vatandaşların yolculuk esnasında ihtiyaçlarını karşılayabileceği Wc ve Mescit’inde yer alacağını kaydetti.

 

Yapımına başlanılan projeyle birlikte, Seydişehir Belediyesi öncülüğünde SEYDİKOOP projesi kapsamında bir araya gelen Seydişehirli üretici kadınların ürettiği ürünler daha fazla katma değer sağlayacak, Seydişehir’in ürünleri markalaşacak.

 

Yöresel ürün satış stantlarının Seydişehirli üretici kadınlara hayırlara vesile olmasını dileyen Belediye Başkanı Mehmet Tutal, projenin bahar aylarıyla birlikte tamamlanacağını belirtti.

 

Seydişehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Unlu Mamüller ve Butik Dükkanlar projesiyle birlikte yapılacak olan çalışmanın bütünleşeceğini de belirten Başkan Tutal, “Konya-Antalya çevre yolunun ilçemize daha fazla katma değer sağlaması amacıyla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bir yandan katma değer üretirken diğer yandan da üretici kadınlarımızın ürettiği ürünlerin markalaşması için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda 5 milyon liralık ihale bedeliyle 33 adet ahşap yöresel ürün satış dükkanı yapılacak, yolculuk yapan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını giderebileceği WC ve Mescit çalışması da bu proje kapsamında vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak. Daha önce ilçemize kazandırdığımız Unlu Mamüller ve Butik Dükkanlar projemizin yanında bulunan alanda yapımına başladığımız yöresel ürün satış stantları da bu projemizle bütünleşerek daha fazla üretim ve ilçemizin yöresel ürünlerinin markalaşması anlamında önemli bir adım atmış olacağız. Kira bedeli alınmadan üretici kadınlarımızın hezimetine sunulacak olan projemizin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Bu haber toplam 1203 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim