• İstanbul14 °C
  • Ankara14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SEYDİŞEHİR’DE TOHUM ELEME TESİSİ HİZMETE BAŞLADI
30 Eylül 2023 Cumartesi 11:02

SEYDİŞEHİR’DE TOHUM ELEME TESİSİ HİZMETE BAŞLADI

 

Seydişehir Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılacak olan Soğuk Hava Deposu, Meyve-Sebze Kurutma, Tohum Eleme ve Kurutma Tesisi ile 11 adet ticari dükkan çalışmalarında yer alan tohum eleme tesisi hizmete başladı.

 

Belediye Başkanı Mehmet Tutal, 7 bin 480 m² toplam alan üzerine inşa edilen Soğuk Hava Deposu, Meyve ve Sebze Kurutma Tesisi, Tohum Eleme Tesisi ve 11 Adet Ticari dükkanın yer aldığı projede tohum eleme bölümünde makineleri çalıştırarak ilk imalatın yapıldığını kaydetti.

 

Başkan Tutal, Tohum Kurutma, Eleme ve Paketleme Tesislerinde kabak çekirdeğinin işlenmeye başladığını, Fasulye, Nohut ve Ayçiçeği elemelerine de başlayacaklarını belirtti.

 

Soğuk Hava Deposu, Meyve Sebze Kurutma, Tohum Eleme ve Kurutma Tesislerini inşaat çalışmalarının tamamlandığını kaydeden Başkan Tutal, Alaylar İki Mahallesi Hafif Sanayi bölgesinde 7 Bin 460 m2 inşa edilen tesisler ve dükkanların toplam maliyeti 63 Milyon Türk Lirası olduğunu ve tesislerin diğer bölümlerinde de makine montajlarının yapıldığını kaydetti.

 

Seydişehir’de ilklerin belediyesi olmaya devam ettiklerini kaydeden Başkan Tutal, şükürler osun ki seçim vaatlerimizde bulunan projelerimizi hepsini tamamladık. Hepsinin şu an çalışmaları sona erdi veya çok az bir kısmı kaldı. Hemen her alanda Seydişehir’imize ilk olma özelliği taşıyacak olan projelerimizi hayata geçirirken bu projelerimize bir yenisini daha eklemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Seçim beyannamemizde de yer alan ve ilçemizin en büyük projesi olan Soğuk Hava Deposu, Kurutma, Paketleme, Tohum Eleme Tesisi ile 11 adet Ticari Dükkanlarımızın şimdiden ilçemize, bölgemize ve çiftçilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Bu haber toplam 695 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim