• İstanbul14 °C
  • Ankara15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SEYDİŞEHİR’E MODERN HAYVAN BARINAĞI YAPILIYOR
01 Ocak 2022 Cumartesi 14:27

SEYDİŞEHİR’E MODERN HAYVAN BARINAĞI YAPILIYOR

Tarım ve Orman Bakanlığı, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Seydişehir Belediyesi işbirliğiyle Seydişehir’e sokak hayvanlarının rehabilitasyonu ve bakımının yapılabileceği modern hayvan barınağının yer teslim protokolü imzalandı.

Başkan Tutal, yer teslim protokolü imzalanan 500 sokak hayvanının rehabilite edileceği çalışmanın projenin ise tamamlandığını kaydetti.

Demirciler Sanayisinin arka kısmında yer alan Tarım ve Orman Bakanlığının sorumluluğunda olan 3 hektarlık alana yapılacak olan modern hayvan barınağında çalışmalarına en kısa sürede başlanacak.

7500 m² alana inşa edilecek olan, içerisinde muayene, ameliyat, yıkama, veteriner odalarının ve 175 m²lik 25 hayvan kapasiteli 4 adet karantina barınağının yer aldığı projenin yer teslim tutanağını, Konya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Serdar Koyuncu ve Tarım ve Orman Bakanlığı Konya İl Müdürlüğü İzin ve İrtifak Şube Müdürü Yusuf Yalçın ile birlikte imzalayan Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, projenin Seydişehir’e hayırlı olmasını diledi.

Modern hayvan barınağı çalışmasını yaklaşık 1 yıldır yürüttüklerini, Temmuz ayında projenin gerçekleştirilmesi adına büyük adımlar atıldığını belirten Başkan Tutal, “ilçemizin sokak hayvanları konusundaki sorunlarını çözmek amacıyla yaklaşık 1 yıldır bu proje üzerinde çalışıyorduk. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensip ve tavsiyeleriyle projemizin ne kadar isabetli bir çalışma olduğu tescillenmiş oldu. Projemiz inşallah yakın zamanda ihalesi yapılacak ve hızlı bir şekilde Seydişehir’imize kazandırılacak. Projemizin tamamlanmasıyla birlikte de ilçemizin büyük bir sorunu çözülecek, sokak hayvanlarımıza da sıcak barınma imkanı sunmuş olacağız” dedi.

İlçe sakinlerinin refahının yanı sıra hayvanların yaşam haklarını da her zaman gözettiklerini belirten Başkan Tutal, “Bizim medeniyetimizde her yaratılan, yaratandan ötürü sevilir. Yüce kitabımızda bizlere “Hayvanları da Allah yaratmıştır” buyrulduğu gibi, Peygamber Efendimizin bizlere öğütlediği “hayvanlara yumuşak davranın. Çünkü yumuşaklık nerede bulunursa orayı güzelleştirir. Yumuşaklığın bulunmadığı her davranış çirkindir” hadisini rehber edinerek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hayvanlarımızın daha rahat ortamda bakımlarının yapılmasını ve barınmasını sağlamak amacıyla hayata geçirdiğimiz bu projemiz, Seydişehir’imizin uzun yıllar beklediği bir projeydi. 500 hayvan kapasiteli olarak Demirciler Sanayimizin arka kısmında yer alan, Orman Bakanlığımızın sorumluluğunda olan 3 hektarlık alana inşa edeceğimiz projemiz, bu anlamda Seydişehir’imiz için büyük önem taşımaktadır. Modern bir şekilde ilçemize kazandıracağımız projemizin içerisinde muayene, ameliyat, yıkama ve veteriner odalarının yanı sıra 4 adet 175 m²lik 25 hayvan kapasiteli karantina barınakları yer alacak. Projemizin Seydişehir’imize ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

Yakın zamanda modern hayvan barınağının ihalesinin yapılacağını belirten Başkan Tutal, “projemizin hayata geçirilmesinde bizlerden desteğini esirgemeyen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Tarım ve Orman Bakanlığımıza, Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğ

Bu haber toplam 1060 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim