• İstanbul14 °C
  • Ankara21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SEYDİŞEHİR’İN YEŞİL DOKUSU CANLANIYOR
29 Nisan 2022 Cuma 14:30

SEYDİŞEHİR’İN YEŞİL DOKUSU CANLANIYOR

 

Seydişehir Belediyesi ilçe genelinde kamu kurumlarına, camilere ve vatandaşlara

35 bin adet gül fidesi dağıttı, ilçe genelinde de 20 bin adet gül fidanını toprakla buluşturdu.

 

Bahar aylarının gelmesi ile birlikte parklarda, mesire alanlarında ve orta refüjlerde peyzaj çalışmalarına yoğunluk veren Seydişehir Belediyesi, ilçe genelinde 20 Bin adet, resmi kurumlara, camilere ve vatandaşlara 35 Bin adet olmak üzere farklı renklerde gül çeşidi dağıtarak toprakla buluşturdu.

 

Başkan Tutal, havaların ısınması ve bahar aylarının gelmesiyle birlikte ilçe genelinde peyzaj çalışmalarımıza yoğunluk verdiklerini kaydetti.

 

Seydişehir’in yeşil dokusunu korumak ve daha da geliştirmek amacıyla peyzaj çalışmalarına büyük önem verdiklerini belirten Belediye Başkanı Mehmet Tutal, “Park ve bahçelerde, orta refüjlerde, halkın ortak kullanım alanlarında peyzaj çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ediyoruz. Bu kapsamda ilçemiz genelinde 20 Bin adet farklı renklerde gül çeşidini toprakla buluşturduk, resmi kurumlar, camiler ve vatandaşlara da 35 Bin adet farklı renklerde gül çeşidini dağıtarak ilçemizin yeşil dokusunu koruduk.

 

Bugüne kadar yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde ilçemize 215 bin M² yeşil alan kazandırarak ilçemizde kişi başı aktif yeşil alan miktarını 5 m²ye yükselttik. Yeşil bir gelecek için, şehrimizin yeşil dokusunu korumak ve geliştirmek için çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz” diye konuştu.

Bu haber toplam 1049 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim