• İstanbul16 °C
  • Ankara15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SEYDİŞEHİRLİ KAMYONCULARDAN AŞURE İKRAMI
09 Ağustos 2023 Çarşamba 15:33

SEYDİŞEHİRLİ KAMYONCULARDAN AŞURE İKRAMI

 

Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Ali Kapkap tarafından gelenekselleştirilen muharrem ayı dolayısıyla aşure ikramı yapıldı.

Kalabalık bir topluluğun katılımıyla yapılan aşure ikramında Başkan Ali Kapkap, kendi eliyle kâseleri doldurarak misafirlere aşure ikram etti.

Kamyon garajında düzenlenen etkinliğe Kaymakam Deniz Pişkin, Belediye Başkanı Mehmet Tutal ve protokolün diğer üyeleri siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları ve şoförler katıldı.

Kooperatifi Başkanı Ali Kapkap, Muharrem ayı dolayısı ile aşure hayrı yaptıklarını belirterek, “Şoförlerimizin kazasız, belasız işlerini yapması ve merhum şoförlerimiz için aşure hayrı düzenledik. Birlik ve beraberliğimiz daim olsun. İmkânlarımız ölçüsünde hayır yapmaya devam edeceğiz. Davetimize katılan herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi.

AŞURE GELENEĞİ:

Peygamberimiz Hz Muhammed (SAV)'ın torunu Hz Hüseyin ve beraberindeki 70 kişinin yezid'in ordusu tarafından katledilmesi olarak da bilinen matem günüdür. Ayrıca Hz Nuh'un da kurtuluş günü olarak bilinen aşure günü, bolluk, bereket ve paylaşmanın simgesi olarak, dini inancımızın pekiştiği özel bir gündür.

Bu haber toplam 858 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim