• İstanbul8 °C
  • Ankara2 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SEYİDHARUN ÇEVRE DÜZENLEMESİ SONA YAKLAŞTI
02 Nisan 2021 Cuma 15:11

SEYİDHARUN ÇEVRE DÜZENLEMESİ SONA YAKLAŞTI

 

Seydişehir tarihinin en kapsamlı çevre düzenleme projesi olan Seyyid Harun Veli Cami ve Çevresi düzenleme projesi tamamlanıyor.

 

İçerisinde kafeterya, sosyal donatı alanları, yürüyüş ve dinlenme alanları bulunan ve geçici kabulü yapılan proje yakın zamanda Seydişehirlilere hizmet vermeye başlayacak.

 

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Seyyid Harun Veli cami ve çevresi düzenleme projesiyle birlikte Seyyid Harun Veli’nin manevi ikliminin yaşatılacağını belirten Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, projenin Seydişehir’e hayırlı olmasını diledi.

 

Projenin geçici kabulünün yapıldığını belirten Başkan Tutal, “Konya Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte yürüttüğümüz Seyyid Harun Veli Cami ve çevresi düzenleme projemizde artık sona gelindi. Bahar aylarıyla birlikte hizmete açmayı planlıyoruz. Bu projemiz Seydişehir tarihindeki en kapsamlı çevre düzenleme projesi olarak şehrimizin bir değeri, bir cazibe merkezi haline geldi. Kamulaştırma çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte başlattığımız çalışmalar sonucunda bölgemiz cazibe merkezi olma yolunda hızla ilerliyor” dedi.

 

Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Seyyid Harun Veli cami ve çevresi düzenleme projesine ile birlikte Konya Valiliği (YİKOP ) tarafından kaynak aktarılarak 2 . etap çalışmaları tamamlanan Arasta Çarşısı restore ve cephe giydirme çalışmalarının 3. Etap ihalesinin yapıldığını belirtti.

 

Başkan Tutal, “Seyyid Harun Veli Cami bölgemizin bir diğer cazibe projesi olan Arasta Çarşı projemizdir. Bu çalışmalarımızı farklı kurum ve kuruluşlardan kaynak bulmak suretiyle ilk 2 etabını tamamlamıştık. 3. Etap çalışmalarımızın da ihalesini yakın zamanda gerçekleştirdik. Seyyid Harun Veli cami ve çevresi düzenleme projemizin tamamlanmasının akabinde Arasta Çarşısı çalışmamızı da tamamladığımızda her iki çalışmamız bütünleşecek ve bu bölgemiz şehrimizin cazibe merkezi konumuna gelecek. Bu projelerimizde emeği geçen başta Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum olmak üzere, Konya Valiliğimize , Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay’a ve tüm kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum. Her iki çalışmamızın da şehrimize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

seyidharun-cevre-duzenlemesi-1.jpg

Bu haber toplam 1004 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim