• İstanbul20 °C
  • Ankara18 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
VATANİ GÖREVİNİ YAPMAYA HAZIRLANAN MEHMETÇİKLERE YEMEK
22 Şubat 2020 Cumartesi 10:14

VATANİ GÖREVİNİ YAPMAYA HAZIRLANAN MEHMETÇİKLERE YEMEK

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal ,Seydişehir merkez ve kırsal mahallelerinden 2000/2 tertip olarak vatani görevleri yapacak asker adayları ile birlikte yemek yedi.

Adile Baysal Kültürevinde düzenlenen yemeğe Belediye Başkanı Mehmet Tutal, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Yahya İsa Koca, Askerlik Şube Başkanı Per.Atğm. Tarık Aydın , İlçe Emniyet Müdür Vekili Kasım Özdemir ve Mehmetçikler katıldı.

Belediye Başkanı Mehmet Tutal, ilçede birliğine teslim olmaya hazırlanan asker adaylarına üzerinde “Vatan Size Minnettar” yazan kutularda Türk Bayrağı ve Kuran-ı Kerim hediye etti.

Başkan Tutal, anaların çocuklarını, babaların yiğitlerini güle oynaya askere gönderdiği sürece vatan topraklarının bölünemeyeceğini kaydetti.

Adile Baysal Kültür evinde düzenlenen programda vatani görevinin yerine getirmek üzere kışlalarına gidecek olan askerlerle birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Mehmet Tutal, “Tarih boyunca sizlerle gurur duyuyoruz. Gurur duymaya da devam edeceğiz" dedi.

Başkan Tutal;” Oynanan oyunların tamamı tarih boyunca bizim üzerimize oynandı, oynanmaya devam ediyor. Sizlerin sayesinde her oyunu boşa çıkardık. Çünkü hiç bir ülkenin evladı askere giderken kına yakmaz, asker şenliği yapmaz. Güle oynaya askere gitmez. Bu duygular olduğu sürece onların oyunlarını hep beraber bozacağız. Şimdi birlik ve beraberlik olma zamanı, ayrılma zamanı değil. Aynı ülkenin evlatlarıyız. Farklı siyasi düşüncelerde olabiliriz ancak biz milli ve manevi duygular noktasında beraber hareket etmek zorundayız. Bu birlikteliğimiz devam ettiği sürece kimse bize zarar veremez. Türk milletinin inançları gereği, örf adetleri gereği asker ocağı Peygamber ocağı diye kabul edilmiştir. Öncelikle Allah sağ salim yuvalarınıza dönmeyi hepinize nasip etsin’’ dedi.

Türk Milletinin kutsal iki diğeri olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal;”biri Allah’ın Müslümanlara göndermiş olduğu kitabımız Kuran-ı Kerim, diğeri de özgürlüğün timsali olan bayrağımızdır.Bunların her ikisini de biz sizlere hediye olarak takdim edelim istedik. Allah yardımcınız , yolunuz açık olsun. Sağlıklı, sıhhatli bir şekilde Rabbim gidip gelmeyi nasip etsin hepinize. Hayırlı teskereler diliyorum” dedi.

Bu haber toplam 863 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim