• İstanbul18 °C
  • Ankara15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
YABAN HAYVANLARI UNUTULMUYOR
25 Aralık 2021 Cumartesi 14:37

YABAN HAYVANLARI UNUTULMUYOR

 

Seydişehir Belediyesi ve Beyşehir Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği tarafından, Seydişehir'in yaban hayvanlarının yoğun olarak yaşadığı Gidengelmez dağlarında kuşlar ve yaban hayvanlarının beslenmesi için doğaya yem bırakıldı.

Kar yağışının etkili olduğu ve kar kalınlığının bazı bölgelerde 1.5 metreye ulaştığı Madenli Yaylasında kuşlar ve yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı

 

Seydişehir Belediyesi , Beyşehir Doğa Koruma ve Milli Parklar Beyşehir Şefliği tarafından Madenli Yaylası bölgesinde bulunan çeşitli alanlara yaban hayatını korumak amacıyla doğaya yem bıraktı.

 

Seydişehir'de yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için Seydişehir Belediyesi çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

 

Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Beyşehir Milli Parklar Şefi Fatih Demir, şefliğe bağlı ekipler ve Madenli Muhtarı Muammer Yüksel ile belirli noktalara yem bırakarak yaban hayvanlarının yiyecek sıkıntısı çekmesini önledi.

 

Belediye Başkanı Mehmet Tutal; "Kar yağışı bu yıl bereketli oldu. Merkezde 70 cm olan kar kalınlığımız dağlık bölgelerimizde 1.5 metreyi buldu. Yaşanan bu güzelliklerin yanında gerek yaban hayvanlarımız, gerekse kuşlar ve diğer canlılarımızın da beslenme noktasında sıkıntı yaşamaması için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bundan dolayı Beyşehir Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliğimiz ile birlikte bugün buradayız. Gerek kuşlar için, gerekse tavşanlar ve dağ keçilerinin beslenmesi için doğaya yem bıraktık" dedi

Bu haber toplam 915 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim