• İstanbul21 °C
  • Ankara20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
YARALI LEYLEK KORUMA ALTINA ALINDI
17 Ağustos 2019 Cumartesi 08:54

YARALI LEYLEK KORUMA ALTINA ALINDI

Seydişehir Değirmenci Mahallesinde Gülsüm Atalay tarafından bulunan yaralı leyleğe Belediye Zabıta Müdürlüğü ekipleri sahip çıktı.

Değirmenci Mahallesinde kanadından yaralı olduğu için uçamayan leyleği gören Gülsüm Atalay adlı vatandaş leyleği alarak Seydişehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğünü ekiplerine teslim etti.

Belediye Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından kanadı kırık olan yaralı leylek veterinere götürülerek tedavi ettirildi.

Tedavisi yapılan yaralı leylek daha sonra Seydişehir Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından Doğa Koruma ve Milli Parklar 8. Bölge Müdürlüğüne bağlı Beyşehir Milli Parklar Şefliği ekiplerine teslim edildi.

Başkan Tutal; ekiplerimiz yaralı leyleği alarak veterinere götürüp tedavisi yaptırmışlardır. Gerekli tedavisi yapılan leylek Beyşehir Milli Parklar Şefliğine teslim edildi. Bizim medeniyetimizde kuşlara verilen önem hiç bir medeniyette verilmemiştir. Kuş evleri yapılmıştır.Sadece kuş evleri ile kalmayıp, kuş köşkleri mimarimizde çığır aşmıştır.Asırlar önce yapılan kuş evlerde bu aziz milletin merhamet ve sevgisi ön plana çıkarılmıştır. Biz böyle bir ecdadın çocuklarıyız. Günümüzde de biz sokak hayvanlarımıza sahip çıkmak , onları korumak için barınaklar yapıyor, sokaklara yem ve su kapları bırakıyoruz."dedi.

Leyleğin tedavisinin ardından yeniden tabiatı bırakılacağı öğrenildi.

Bu haber toplam 867 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim