• İstanbul16 °C
  • Ankara9 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ZABITA EKİPLERİNDEN COVİT-19 DENETİMLERİ
28 Mart 2020 Cumartesi 09:07

ZABITA EKİPLERİNDEN COVİT-19 DENETİMLERİ

Seydişehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri denetimlerine COVİT-19 tedbirleri nedeni ile aralıksız devam ediyor.

Ekipler yaptıkları denetimlerde, esnafa halk sağlığını korumak adına çalışanlara maske, eldiven ve dezenfektan gibi sağlık açısından hayati önem taşıyan malzemelerin kullanılması hususları ile hijyen konusuna azami titizlik gösterilmesi noktasında uyarıda bulunuyor.

 

Başkan Tutal, zabıta ekiplerin tarafından sürdürülen denetimlerde, Koronavirüs hastalığı ile ilgili bilgilendirme yaptıklarını , satılan ürünlerin son kullanma tarihleri, satılan ürünlerin sağlıklı ve hijyenik ortamda sunulması konusunda genel kontrol ve hatırlatmalarda bulunduğunu kaydetti.

Corona virüs salgını sebebi ile alınan tedbirler kapsamında Zabıta ekiplerinin denetimlerini sıklaştırdığı kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal; salgın nedeniyle önem arz eden işletme ve imalathane ve satış merkezlerimizde ekiplerimiz denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Esnaflarımızın eldiven ve maske kullanmaları, temzilik ve hijyen kurallarına uymaları noktasında gerekli uyarılarda bulunuyor.

Salgından korunma tedbirleri kapsamında, berber, kuaför, güzellik merkezlerinin faaliyetlerinin koronavirüs tedbirleri kapsamında geçici süreliğine durdurulacağına ilişkin esnafa tebligatta bulundu. Halkın yoğun olduğu sebze pazarlarımız, avm'lerimiz ve satış noktalarımızda satıcılarımızı ve vatandaşlarımızı eldiven,maske kullanılması ve satışa sunulan ürünlerin elle temasını önlemek konusunda uyarılarda bulundu" dedi.

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüse karşı etkin önlemler almaya devam ettiklerini kaydeden Belediye Başkanı Tutal; Hizmet birimlerinden, kamu binalarına ve toplu taşıma araçlarına kadar bir çok noktada dezenfekte çalışması yaptık. Zabıta Müdürlüğü personelimiz belediye hizmet binamıza gelen vatandaşlarımızın ve personelimizin elektronik ateş ölçerle vücut sıcaklığını kontrol ediyor. Kolonya ikram ediyor. Ölçümler sonucu normal değerin üzerinde bir durumla karşılaşılması durumunda ise vatandaşları ilgili sağlık kuruluşlarına yönlendiriliyor" şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Mehmet Tutal, salgın nenediyle denetimlerin düzenli olarak devam edeceği belirtti.

covid-denetimi-1.jpg

 

 

Bu haber toplam 867 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim